Simona Halep a fost eliminată în primul tur la Australian Open

Simona Halep a părăsit turneul Australian Open din primul tur. Jucătoarea noastră va pierde locul doi în clasamentul WTA, după primul turneu de Grand Slam al anului.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a fost învinsă fără drept de apel de chinezoaica Shuai Zhang (venită din calificări), cu 6-4, 6-3, marţi, 19 ianuarie, la Melbourne, în runda inaugurală a turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Halep, a doua favorită a competiţiei, a evoluat modest şi a fost surprinsă de Zhang (26 ani, 133 WTA), care a arătat un nivel remarcabil, fapt dovedit de cele 31 de mingi direct câştigătoare reuşite (31-11). Zhang, care s-a impus într-o oră şi 18 minute, a avut mai multe erori neforţate decât Simona (24-17).

Asiatica a avut procentaje mai bune la punctele făcute atât cu primul serviciu (60% faţă de 50%), cât şi cu al doilea (54% faţă de 31%). Zhang a fost mai bună şi la mingile de break, transformând 5 din 7 (71%), faţă de Halep (3 din 12, 25%).

Zhang, învinsă 6-1, 6-1 de Halep în 2012 la Indian Wells, a surprins-o din start pe româncă şi a condus cu 4-0. Halep a dat semne de revenire, a câştigat două ghemuri la rând (2-4), apoi a salvat o minge de set la 3-5, a reuşit break-ul şi s-a apropiat la 4-5, însă şi-a pierdut serviciul şi chinezoaica a luat primul set în 46 de minute.

Zhang a început în forţă şi setul secund, luând primul ghem la zero. Halep a întors jocul, câştigând trei ghemuri la rând, după care a irosit două mingi de 4-1. Zhang a revenit la nivelul din primul set, a făcut punct după punct şi a încheiat meciul en fanfare, cu 6-3.

Simona Halep, sfertfinalistă în ultimii doi ani la Melbourne, va pierde locul al doilea în clasamentul WTA după Australian Open. Pentru participare, ea s-a ales cu 34.500 dolari australieni şi 10 puncte WTA.

România are doar două jucătoare calificate în turul al doilea din cinci, Monica Niculescu şi Alexandra Dulgheru. (Agerpres)

Cele mai citite

Related Articles