Simona Halep s-a calificat în premieră în optimile Openului Australiei

Simona HalepSimona Halep, încă ocupanta locului 11 în lume, are o șansă foarte bună să ajungă pentru prima dată în carieră între primele 10 jucătoare din clasamentul WTA. 

Românca a trecut ușor și de partida din turul III de la AustralianOpen, disputată împortiva sportivei din Kazakhstan, Zarina Diyas.Venită din calificări și aflată la prima prezență pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, jucătoarea clasată pe locul 152 WTA nu i-a pus mari probleme Simonei.

Compatrioata noastră și-a adjudecat primul set în mai puțin de o jumătate de oră, cu 6-1, pentru ca apoi lucrurile să se complice puțin în actul secund. Diyas a condus cu 3-2, a avut break-ul în față, însă apoi Halep a adus din nou în scenă o varietate incredibilă de lovituri, de la scurte, la lovituri puternice de pe fundul terenului și loburi.

Simona a mai cedat un singur game și s-a impus cu 6-1, 6-4, semnându-și cea mai bună performanță din istoria participărilor la Australian Open – accesul în optimile de finală. Anul trecut a ajuns până în aceeași fază și la US Open, cele două calificări reprezentând vârful carierei în competițiile de Grand Slam.

Pentru un loc în faza sferturilor de finală, Halep va da piept cu Jelena Jankovic. Cu sârboaica s-a întâlnit și în sferturile de finală de la Roma, în mai 2013, și a reușit să se impună. Practic acela a fost turneul de la care a început seria extrem de bună a Simonei, care a adus-o în preajma Top Ten-ului mondial.

Dintre cele 3 meciuri jucate anterior contra Jelenei, românca a câștigat două, ultimele disputate de altfel (Bruxelles 2012 șiRoma 2013)

În cazul în care daneza Caroline Wozniacki pierde în această noapte, în fața ibericei Garbine Muguruza, Simona va pătrunde pentru prima dată în carieră între primele 10 jucătoare ale lumii, indiferent de rezultatul din meciul ei următor.

Pentru accesul în faza optimilor de finală, Simona Halep va primi 135 000 de dolari australieni (87 300 de euro) și 240 de puncte în clasamentul WTA.Sursa:Digi Sport

Cele mai citite

Related Articles