Și-a revenit CSM Reșița! Handbaliștii rossoneri au învins la scor echipa din Oradea

După două eșecuri – acasă, contra Teutonilor din Ghimbav și în deplasare la CSM Odorhei – handbaliștii de la CSM Reșița și-au bucurat suporterii cu o primă victorie în playoff-ul Diviziei A. În Polivalenta reșițeană, rossonerii au reușit un joc foarte bun, și un rezultat pe măsură contra formației CSM Oradea. Oaspeții au început mai bine și au condus ostilitățile timp de 12 minute, dar Reșița a ținut aproape și a întors rezultatul în partea a doua a reprizei I. Vârful de lance al atacului reșițean a fost Marian Negru, care a perforat poarta orădeană de șapte ori în primele 30 de minute. La pauză a fost 17-9 în favoarea gazdelor, care au avut inițiativa și în partea a doua a jocului. Încurajați de inimosul public reșițean, rossonerii s-au îndreptat fără emoții către o victorie clară și meritată. La finele timpului regulamentar, tabela a indicat scorul de 33-25 în favoarea formației reșițene. Un succes de moral, a declarat la final antrenorul Marius Bahan:

“Nu pot să nu recunosc că am avut emoții. E o mare gură de aer astăzi, cu această victorie. Am avut nevoie de acest succes pentru a detensiona un pic lucrurile, ca să zic așa – pentru că s-a simțit frustrarea după meciul cu Ghimbav, în care am condus practic tot meciul și am pierdut cele trei puncte. Ne-a părut rău tuturor și am văzut că au fost dezamăgiți și triști pentru acel meci. Da, au jucat handbal în seara asta, îi felicit, incredibil cum am reușit să ne mobilizăm, să facem o apărare exactă, o apărare agresivă, și să ducem atacurile până la gol. Felicit și echipa din Oradea, le urez baftă pe mai departe, din câte știu, ei au ca obiectiv promovarea. Noi ne propunem să câștigăm fiecare meci în parte, dacă se poate.

Din punctul meu de vedere, Alexandria și Odorhei sunt de departe echipele favorite în acest playoff. Noi muncim în fiecare zi, avem o deplasare săptămâna viitoare, sâmbătă, la Făgăraș și vom încerca să scoatem maximum acolo. Altfel o să abordăm partida cu încrederea câștigată după acest meci – și, bineînțeles, cu o atmosferă bună. Nu mă așteptam la o diferență atât de mare contra Oradei, din acest motiv sunt foarte mândru și foarte fericit că ei au reușit fără mine – pentru că momentan nu pot să-i ajut din teren. Echipa e în creștere după acel joc de Cupă cu Sighișoara. Am spus și atunci, dacă tratăm așa meciurile din acest playoff de promovare vom fi învingători. Poate nu câștigăm toate meciurile, dar majoritatea dintre ele.”

Despre jocul cu Oradea a vorbit și Adrian Acea, șeful secției de handbal de la CSM Reșița:

“Desigur, sunt foarte fericit pentru această victorie – de altfel, prima noastră victorie din playoff. Sper ca după acest succes să vină în continuare și altele, cel puțin pe teren propriu, unde am arătat că suntem foarte puternici ca echipă. Mă bucur că băieții au înțeles mesajul care l-am transmis, atât eu, cât și cei doi antrenori ai noștri, după meciul cu Sighișoara – atunci când am intrat în vestiar le-am spus că dacă jucăm în continuare așa o să vină și victoriile în playoff-ul de promovare. Vreau să-i felicit încă o dată pentru această victorie. De asemenea, vreau să mulțumesc conducerii clubului CSM Reșița, conducerii orașului, celor care sunt principalii finanțatori ai noștri și fără de care noi nu am putea să ne desfășurăm activitatea. Tot pe această cale vreau să transmit mult succes colegilor noștri de la fotbal în meciul cu CSA Steaua.”

CSM Reșița: Ionuţ Tănasă, Razvan Muset, Bogdan Tomescu, Gabriel-Lucian Constantinescu (1), Marius Bahan, Snezan Dan Radosavlevici (2), Raul Heimbach (4), Mircea-Marian Negru (12), Olexandr Starcenco (1), Andrei-Mihai Bondoc (3), Lucian Ignat (3), Adrian Acea, Rares Scurt, Antonio Girban (7), Denis Barbu


Succesul cu Oradea aduce Reșiței primele trei puncte din playoff. Rossonerii au părăsit ultima poziție a clasamentului, pe care se află acum Teutonii Ghimbav. În etapa următoare, pe 2 martie, CSM Reșița are meci greu la ocupanta locului doi, CSM Făgăraș.

Cele mai citite

Related Articles