[VIDEO-AUDIO] Prietenie și competiție la Memorialul ”Ioan Schuster” Reșița 2019. Componenții Reșița 07, de 63 de ori pe podium

846

Clubul Sportiv de înot masters ”Reșița 07” a organizat a IX-a ediție a Memorialului „Ioan Schuster”, în parteneriat cu Primăria Reșița și cu Consiliul Județean Caraș-Severin. La acest concurs au participat 92 de înotători din 4 țări: România, Ungaria, Serbia și Bulgaria, proveniți de la 16 cluburi de înot masters.

A fost evocată și în acest an personalitatea celui care a fost ”părintele” natației reșițene, profesorul Ioan Schuster.

Înotătorii de la Reșița 07 au urcat de 63 de ori pe podium. Au obținut 31 de locuri I, 27 de locuri II și 5 locuri III.

Teodor Nuțeanu – 6 medalii de aur

Anca Boldan –  4 medalii de aur si o medalie de argint

Alexandru Kuhn – 4 medalii de aur

Yvonne Demenyi – 4 medalii de aur

Roxana Laszlo – 3 medalii de aur

Valeriu Buzatu –3 medalii de aur

Bogdan Ibănișteanu – 2 medalii de aur și 2 medalii de argint

Serghie Morariu – 2 medalii de aur și o medalie de argint.

Cupele Memorialului ”Ioan Schuster”,pentru cele mai bune performanţe la masculin şi feminin au fost înmânate după cum urmează lui Sergiu Deznan de la clubul Swim Factory București și Ilonei Gombkötőné Tóth de la Debreceni Szenior Úszó Klub, Ungaria.

De asemenea au fost acordate Cupele ”In Memoriam Franz Koning și Cristina Schuster”. Cea mai bună performanţă în proba de 200 m Mixt a fost a lui Sergiu Deznan, iar cea mai bună performanță la proba de 100 m Bras feminin a înregistrat-o Iuliana Elena Carp de la clubul Swim  Factory Bucuresti.

Duminică dimineața a avut loc și ștafeta celor 2 generații, unde au înotat copii și părinți. Printre aceștia: Bodnariuc Ianis și Constantin, Laszlo Eduard și Roxana, Curticapean Alexandru și Aurelian, și Gherban Sînziana cu fiicele, Iris și Lara.

”Au fost două zile frumoase petrecute de înotătorii masters împreuna la bazinul din Reșița. Bucuria revederii a fost mare pentru cei care se cunoșteau deja. Ne bucurăm mult că ni s-au alăturat și prieteni din Serbia, dar și alți înotători din România”, a spus Dorina Iana, președintele executiv al Clubului Reșița 07, principalul organizator.

———————————————-

La Reșița a început sâmbătă, 26 octombrie o nouă ediție a Memorialului ”Ioan Schuster” la înot masters, la care iau parte concurenți din: România, Ungaria, Serbia și Bulgaria.

Participă pasionați de înot din localități precum: Reșița, Timișoara, Arad,Brașov, București, Cluj, Baia Mare, Ruse, Szentes.

Sunt 87 de competitori cu vârste cuprinse între 25 și 87 de ani. S-au desfășurat deja primele probe, dar plăcerea de a lua parte la eveniment primează, între concurenți legându-se prietenii.

Anca Boldan, componentă a Clubului Reșița 07, și amintește de vremurile în care se antrena cu regretatul Ioan Schuster și se bucură că are posiblitatea să se reîntâlnească cu fostele colege de generație:

O altă participantă la competiție este Delia Kovacs din Baia Mare, fostă practicantă a înotului de performanță timp de 12 ani, componentă a lotului olimpic, cea care a apreciat evenimentul ca fiind unul deosebit:

Un arădean,Sergiu Denis Deznan,este antrenorul unor pasionați de înot din București și a venit la Reșița să participe la această competiție și pentru a sublinia, o dată în plus, că înotul înseamnă EDUCAȚIE și SĂNĂTATE:

”Suntem bucuroși pentru participarea numeroasă și mai ales că sunt prezenți concurenți din 4 țări”, a spus președintele executiv al Reșița 07, Dorina Iana:

Sâmbătă seara a avut loc o întâlnire festivă cu înotătorii din străinătate, Clubul organizator, Reșița 07, oferindu-le acestora, cu ajutorul Primăriei Reșița mici cadouri, suveniruri din Banatul Montan. Reuniunea a doua are loc duminică, 27 octombrie de la ora 9.00.

—————————————————————————

La Reșița va avea loc la acest final de săptămână o nouă ediție a ”Memorialului Ioan Schuster” la înot masters, la care sunt așteptați concurenți din mai multe țări europene. Vor fi peste 80 de participanți cu vârste cuprinse între 25 și 83 de ani.

Dorina Iana, președintele executiv al clubului organizator, Reșița 07 a vorbit despre organizarea ediția a 9-a:

Printre concurenți se află și înotători medaliați ai Campionatelor Europene și Mondiale: Anca Ianoli Mitrofan, Iulius Eugen Foller de la clubul Tribeach Brașov, Delia Kovacs de la Gold Star Baia Mare, Cristian Stertl de la CSM Arad, dar și valoroși înotători din: Ungaria, Bulgaria și din Serbia.

Memorialul ”Ioan Schuster” la înot masters va avea loc sâmbătă, 26 și duminică, 27 octombrie, în Complexul Municipal de Sport și Sănătate ”Ioan Schuster” din Reșița. Prima reuniune a concursului este programată  sâmbătă, de la ora 14.00.

sursa foto: Cristina Corocan