[AUDIO] Secretul unei vieţi împlinite: tenisul!

Trebuie să pierzi mult ca să câştigi, susţine profesorul Eugen Stângu, conferenţiar la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa, prezent în Studioul Radio România Reşiţa în emisiunea de marţi 15 martie, de la 22, ”Între noi… rămâne între noi”.

Tema emisiunii a fost centrată pe ceea ce înseamnă pasiunea, în cazul invitatului fiind vorba despre sport. ”Consider că am fost salvat de la a eşua în viaţă practicând sportul care m-a luat de pe stradă unde am stat cu cheia la gât şi m-a dus în sală, în teren, primind astfel un spirit de luptător”, a fost mărturisirea domniei sale care i-a determinat pe mai mulţi ascultători să intervină în direct.

În opinia unuia dintre aceştia, practicarea sportului ar putea îmbunătăţi lucrurile într-o societate care merge spre declin, din păcate, în care oamenii nu mai sunt orientaţi spre valori spirituale şi intelectuale, subliniind necesitatea integrării din vârste fragede în echipe pentru competiţii fair-play. Din nefericire, lucrurile benefice unei societăţi sănătoase, cum ar fi organizarea de activităţi sportive, nu sunt susţinute de factorii decizionali. Profesorul Eugen Stângu este instructor de tenis şi îi învaţă pe copii acest sport, dar nu la Reşiţa, ci la Caransebeş, spaţiul fiind o problemă majoră în acest sens. La sfârşitul acestei săptămâni se împlineşte un an de când mai mulţi copii din Caransebeş învaţă să joace tenis profesionist. Ascultaţi un fragment din intervenţia unui ascultător Radio România Reşiţa, de profesie medic, Valerian Milă, pentru prima oară telefonic în direct:

Ada Botezan

sursa foto: racheta_tenis.jpg

Cele mai citite

Related Articles