Seară reuşită pentru echipele româneşti din Conference League! Trei din patru merg mai departe

CFR Cluj s-a calificat în play-off-ul Europa Conference League la fotbal, după ce a învins echipa belarusă Şahtior Soligorsk cu scorul de 1-0 pe stadionul din Cluj-Napoca, în manşa secundă a celui de-al treilea tur preliminar. După 0-0 în turul din Turcia, campioana României s-a impus la limită, prin golul lui Jefte Betancor, notează Agerpres.
CFR Cluj va juca în playoff-ul competiţiei cu NK Maribor din Slovenia, formaţie eliminată din Europa League de finlandezii de la HJK Helsinki, după 2-0 şi 1-0. Ardelenii ar urma să joace în deplasare turul de pe 18 august, revanşa urmând să se dispute în data de 25 august la Cluj-Napoca.


Şi FCSB merge mai departe. Pe Arena Naţională, echipa lui Becali s-a impus cu 1-0 în faţa echipei slovace Dunajska Streda şi a obţinut calificarea cu scorul general de 2-0. Unicul gol al meciului de la Bucureşti a fost marcat de Andrei Cordea. Următoarea adversară a vicecampioanei României va fi echipa norvegiană Viking. Turul dintre FCSB și Viking se va juca la București, pe 18 august, iar returul în Norvegia, o săptămână mai târziu.

Cea mai frumoasă calificare a fost aceea a Universităţii Craiova. Învinşi cu 1-0 în turul cu Zorya Lugansk, alb-albaştrii au întors rezultatul în Bănie. Conduşi de pe bancă de Mirel Rădoi, oltenii au câştigat cu 3-0, prin golurile reuşite de Raul da Silva, Ştefan Baiaram şi Nicuşor Bancu. Universitatea Craiova va întâlni în playoff echipa israeliană Hapoel Beer Sheva. Meciul tur va avea loc în Bănie pe 18 august, iar returul este programat în data de 25 august, în Israel.

Doar SEPSI Sfântu Gheorghe şi-a încheiat parcursul european: covăsnenii au pierdut în deplasare, 1-3, returul cu suedezii de la Djurgarden, care se impuseseră cu acelaşi scor şi în turul din România.

Cele mai citite

Related Articles