Se lansează secția de șah a Clubului sportiv al Universităţii de Vest Timişoara

 

Game of Chess ca. 1990s

Universitatea de Vest din Timișoara lansează Secția de șah, ca parte a Clubului sportiv pe care îl patronează. Cu această ocazie, va avea loc festivalul  „Şah pentru toţi”, cu participarea a aproape 200 de copii din întreaga țară, dar și din Serbia și Ungaria, pasionați ai șahului. Astfel, în perioada 2 – 6 septembrie vor avea loc 10 concursuri pe diferite grupe de valoare. Fondul de premiere este în valoare de 20.000 lei, cu asigurarea de câștiguri pentru locurile 1-5 la fiecare concurs. În total, 50 de tineri vor fi premiați în cadrul Festivalului.

„Clubul Universității crește în valoare prin deschiderea Secției de șah și este o bună oportunitate pentru dezvoltarea acestui sport în Timișoara. Îi așteptăm pe toți cei pasionați și doritori de performanță să se înscrie și să aibă siguranța că beneficiază de pregătire de cel mai înalt nivel. Acesta este doar un pas. Vor urma mulți alții în ceea ce privește sportul sub umbrela Clubului UVT”, precizează rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, într-un comunicat de presă.

Competiția este organizată în parteneriat cu ACS Pro Logos și va avea loc în noua sală de sport a UVT,  Str. Popa Șapcă 3. Rundele încep în fiecare zi de la ora 09.00 și de la ora 16.00, intrarea pentru public fiind liberă.

În cadrul festivalului “Şah pentru toţi” va fi prezentată și noua antrenoare a Secției de șah, Marea Maestră Internațională, Irina Ionescu. La Secția de șah se poate înscrie orice pasionat de acest sport, indiferent că face parte din Universitate sau nu.
(Adina Niţă)

De același autor

Related Articles