Scorilo Winter Trail, sărbătoarea mișcării în Poiana Mărului!

A fost animație mare în Poiana Mărului, la mult-așteptatul eveniment Scorilo Winter Trail! 132 de pasionați ai alergării pe cărări de munte și-au testat limitele, în cadrul celor două probe propuse de organizatori: un vertical de 5 km și un trail de 8 km, într-una dintre cele mai frumoase zone ale Banatului Montan. Vremea a ținut cu organizatorii, iar buna-dispoziție a fost la ea acasă. Un concurs greu, dar frumos, au spus participanții sosiți din toate colțurile țării. Sebastian Dragomir a stat de vorbă cu câțiva concurenți:

La Scorilo Winter Vertical – proba de 5 km cu diferență de nivel de 1000 m – s-a impus Alexandru Blejdea, urmat de Iulian Pop și Adrian Bursuc. Proba de trail de 8 km a fost câștigată de Cristian Fitor, podiumul fiind completat de Ioan Baltariu și Dumitrel Mihai Baltariu. Rezultatele complete pot fi consultate aici.

Un alt punct de atracție al evenimentului din Poiana Mărului a fost concursul de preparare a gulașului. Și această competiție a fost jurizată – dar câștigători au fost atât bucătarii, cât și gurmanzii care s-au bucurat de o excelentă mâncare tradițională. Acest concurs a avut și o componentă caritabilă: sumele adunate din vânzarea gulașului vor fi donate către campania umanitară “Ghiozdanul cu bucurii”, o inițiativă susținută de Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte și sprijinită de Episcopia Caransebeșului. Ierarhiile au fost mai puțin importante pentru specialiștii gulașului:

Scorilo Winter Trail include și un spectacol cu muzică pe toate gusturile: piese interpretate de membrii cercului de pian din Oțelu Roșu, un concert Marius Roman Sax și concertul folk-rock al trupei Hazard. Promovarea unui stil de viaţă sănătos şi a frumuseţilor Banatului de Munte sunt obiectivele prioritare ale Asociației Sportive Montana Banat – principalul organizator al acțiunilor desfășurate sub genericul Scorilo Winter Trail. Radio Reșița sprijină evenimentul în calitate de partener media.

Cele mai citite

Related Articles