Schimbări în baschetul feminin românesc

baschet feminin

Federaţia Română de Baschet, la insistenţele preşedinţilor de cluburi din Liga Naţională de Baschet feminin, printre care şi BCM Danzio Timişoara şi ICIM Arad, a organizat o şedinţa a Biroului Federal ieri, 1 iulie.
Acesta a aprobat pentru sezonul 2014/2015 ca echipele să folosească şase jucatoare străine pe foaia de arbitraj şi minim o jucătoare româncă permanent pe teren. Aceeaşi regulă se va aplica şi în sezonul 2015/2016, iar din campionatul 2016/2017 vor fi permise doar cinci jucătoare străine pe foaia de joc.
În această şedinţa s-a mai decis că se va înfiinţa Liga 1 de baschet feminin din sezonul 2015/2016. În această competiţie vor participa toate cluburile din Liga Naţională feminină şi în cadrul echipelor trebuie să fie şapte jucătoare cu vârsta sub 20 de ani pe foaia de joc, minim una în permanenţă pe teren şi alte cinci jucătoare peste 20 de ani pe foaia de joc.
În şedinţa Biroului Federal s-a mai decis ca să înceapă Cupa Romaniei la feminin pe 20 septembrie, iar Liga Naţională la baschet feminin pe 27 septembrie.

(Marius Mureşan)

Cele mai citite

Related Articles