Şase oraşe sunt în cursă pentru organizarea JO de iarnă din 2022

Cercurile OlimpiceOraşul Oslo îşi va depune candidatura la organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, a indicat, joi, comitetul Oslo 2022, cu o săptămână înaintea datei limită de anunţare a candidaturilor.

Considerată printre favorite după organizarea cu succes a Jocurilor Olimpice de la Lillehammer din 1994, candidatura capitalei norvegiene a primit susţinerea a 55,1 la sută din populaţie, în urma unei consultări care a avut loc la 9 septembrie.

Potrivit presei locale, ministrul norvegian al Culturii şi Sporturilor, Thorhild Widvey, membru al noului guvern de dreapta, ajuns la putere luna trecută, este în favoarea cadidaturii oraşului Oslo.

Tot joi, Cracovia a anunţat că va candida împreună cu Slovacia pentru organizarea JO de iarnă din 2022. „Vom trimite o scrisoare oficială, astăzi la Comitetul Internaţional Olimpic (CIO)”, a declarat preşedintele Comitetului Olimpic Polonez, Andrzej Krasnicki.

Depunerea candidaturilor pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 se poate face până la 14 noiembrie.

Până în prezent, şi-au anunţat interesul oraşele Stockholm (Suedia), Munchen (Germania), Oslo (Norvegia), Alma Ata (Kazahstan), Cracovia (Polonia) împreună cu Slovacia, şi Lvov (Ucraina).
Oraşul-gazdă va fi desemnat la 31 iulie 2015.Mediafax

De același autor

Related Articles