Sărituri în apă: Italia a dominat Europenele de juniori de la Otopeni

Italia a a încheiat pe primul loc în clasamentul pe medalii la Campionatele Europene de sărituri în apă pentru juniori de la Otopeni, cu 6 de aur, 5 de argint şi 1 de bronz.

Ucraina a terminat pe locul secund, cu 4 medalii de aur şi 4 de bronz, iar Marea Britanie a fost a treia, cu 3 de aur, 5 de argint şi 5 de bronz. Nouă ţări au obţinut medalii la competiţie găzduită de Complexul Sportiv de Nataţie de la Otopeni.

În ultima zi, duminică, germanca Lotti Hubert a luat aurul la trambulina de al 3 metri (A), cu 437,25 puncte, devansându-le pe italianca Elisa Pizzini, 415,35 puncte, şi pe britanica Evie Smith, 404,85 puncte.

În finala probei masculine de platformă (A), victoria a revenit germanului Jaden Eikermann Gregorchuk, cu 523,15 puncte, al doilea a fost italianul Francesco Casalini, cu 488,40 puncte, podiumul fiind completat de britanicul Robbie Lee, cu 480,30 puncte.

România a încheiat Campionatele Europene de sărituri în apă pentru juniori de la Otopeni fără medalie, cel mai bun rezultat fiind locul patru ocupat în concursul pe echipe (Jump Event), în prima zi a competiţiei.

România a participat cu şapte sportivi la competiţie, cinci fete şi doi băieţi, în total fiind prezenţi peste 250 de sportivi din 22 de ţări. Juniorii au fost împărţiţi în două categorii: categoria A – juniori 16, 17 şi 18 ani şi categoria B – juniori 14 şi 15 ani.

La Europenele de juniori din 2021 de la Rijeka (Croaţia), România a cucerit o medalie de bronz prin Ioana Cârcu şi Angelica Muscalu în proba de platformă sincron.


Agerpres

De același autor

Related Articles