Sărbătoare în roşu şi negru! CSM Reşiţa a promovat în Liga a II-a

Fotbalul reşiţean e în sărbătoare! CSM Reşiţa revine în Liga a II-a după o zi de poveste. Aproape 8000 de spectatori şi-au încurajat favoriţii la returul cu CSM Deva.

Pe arena Mircea Chivu, echipa-fanion a Caraş-Severinului s-a impus cu 3-2, golurile gazdelor fiind marcate de Gakou Aboubacar (11), Ştefan Bărboianu (pen. 35) şi Alexandru Negru (37). Golurile oaspeţilor au fost semnate de Ţoiu (24) şi Pencea (50).
Învingătoare cu scorul general de 6-4, CSM Reşiţa a obţinut mult-dorita promovare. Emoţiile au fost mari în Valea Domanului. Antrenorul Călin Cheregi:

“Dacă stau să mă gândesc, începând din prima etapă cu Buziașul și până azi am avut parte de meciuri grele și foarte grele. Toate partidele au fost grele, disputate, pentru că am făcut parte dintr-o serie echilibrată, un playoff cu echipe bune. Ne așteptam, și am și declarat înainte de meci, că vom întâlni o echipă care în deplasare joacă foarte bine, dar cred că în acest moment tot ceea ce declar eu este de prisos, pentru că artizanii sunt fotbaliştii, împreună cu oamenii din tribună. Vreau să-i felicit ori de câte ori am posibilitatea să o fac. “

După meci, fotbalistii si staff-ul tehnic au primit medaliile pregătite de Federaţie, iar întreaga echipă s-a bucurat de Cupa care răsplăteşte munca dintr-un întreg sezon.

Cu emoţii au trăit finalul de sezon şi protagoniştii din teren:

“În primul rând vreau să vă mulțumesc că ați fost alături de noi. Chiar am avut nevoie, de mult, de când am venit în acest proiect anul trecut, în vară. și mă bucur mult. Ieri a fost şi ziua mea, și pe această cale dedic prima mea reușită în fotbalul profesionist tatălui meu – care din păcate de 6 ani nu mai este printre noi. Cred că, acolo sus se bucură pentru mine şi e foarte mândru. Atmosfera a fost deosebită, dar pentru mine nu e nimic surprinzător, pentru că mă așteptam să vină un număr mare de spectatori. Reşiţa vrea fotbal.
În Liga a II-a sper că vom termina cât mai sus, să nu avem probleme la retrogradare – și, cine știe, cu D-zeu înainte, poate poate batem la ușile Superligii”
, a spus Vlad Chera.

“Suntem foarte fericiți, am avut un baraj foarte greu. Am întâlnit două echipe foarte bune, atât în semifinală cât și în finală. Echipa din finală, foarte bine pregătită fizic – însă noi am stat tactic perfect, am respectat toate cerințele domnului antrenor și mulțumită lui D-zeu am reușit să promovăm. Momentul cel mai greu astăzi a fost probabil după golul egalizator, primul gol al lor – acolo am avut așa, o mică decădere, dar am revenit rapid. Am fost puternici am reușit să câștigăm. Atmosfera din tribune, incendiară. Mulțumim frumos suporterilor, mulțumim frumos familiilor care au venit să ne susțină. Nu întâlneşti aşa atmosferă la meciuri de liga I sau de liga a II-a”, a declarat Sebastian Velcotă.

“În primul rând, am trăit o emoție pe care n-am mai simțit-o de mult în fotbal. Mă bucur că aducem Reșița pe a doua scenă a fotbalului românesc. Vă spun că drumul Reșiței și construcția Reșiței abia acum începe – și sunt ferm convins că de acum încolo Reșița, ca oraș, ca echipă, doar va urca. Am întâlnit aici un mediu propice pentru a face performanță. Sincer, mi-a fost foarte greu la început, când am ales să fiu și jucător, și antrenor secund. Muncă foarte multă, nopți nedormite, stres, dureri, supărări. Anul trecut am dezamăgit.
Țin minte că eram chiar în locul acesta, unde dau acum interviu și plângeam. Acum stau în același loc și zâmbesc cu toată ființa, din toată puterea și mă bucur pentru acest oraș, pentru acești oameni care au umplut stadionul aproape la refuz pentru că merită tot ce e mai bun în fotbal. Merită să se bucure de o echipă bună și sunt ferm convins că împreună vom face o echipă bună la Reşiţa”
, a spus Ştefan Bărboianu.

De promovare s-a bucurat şi primarul Reşiţei, Ioan Popa, care a vorbit despre meci, dar şi despre perspectivele echipei:

“O seară frumoasă, dar nu lipsită de emoții. Eu mă așteptam, vă spun sincer, la un meci cum l-am avut cu Filiași acasă – și n-a fost chiar așa. Băieții de la Deva au luptat și îi felicit pe această cale. Important este că ne-a reușit obiectivul. Suntem promovați în Liga a II-a, le mulțumesc tuturor jucătorilor, antrenorului Călin Cheregi, lui Cristi Bobar pentru toată munca pe care au făcut-o. Trebuie să ne echipăm din mers, n-avem mult timp la dispoziție, doar câteva săptămâni. În eşalonul doi se joacă un alt fotbal, un fotbal profesionist.

Suntem în negocieri cu Veolia pentru a realiza un contract și a-i avea alături de noi. Sper să ne iasă. Nu vă ascund faptul că noi am început niște discuții deja de câteva luni de zile.
Am așteptat să promovăm, pentru că era o condiție sine qua non.. Acum va trebui să ne punem juriștii la treabă – și ai noștri, și ai lor, pentru că, fiind o entitate de drept public, nu-i o jucărie. Nu vrem să greșim și sunt convins că în următoarele săptămâni vă vom da vești în sensul acesta. În același timp, perioade de transferuri sunt foarte scurte. Vom avea nevoie probabil și de câțiva jucători ca să întărim echipa, dar eu sunt foarte încrezător.”

Şeful grupării din Valea Domanului, Cristian Bobar, a recunoscut că a trăit cu emoţii ultimul examen de promovare:

“Este a doua promovare a mea în Valea Domanului. Anul trecut nu am reuşit, până la urmă nu ne pot ieși tot timpul planurile, dar este bine că am îndeplinit obiectivul cu un buget redus cu 60% față de anul trecut. A fost un buget corect de liga a 3-a. Suntem bucuroși, vreau să mulțumesc suporterilor că au fost tot timpul lângă noi, galeriei noastre, lui Marcel Gușcă, jucătorilor, lui Călin Cheregi, care a făcut o treabă excepțională. Nu în ultimul rând, domnului primar Popa și consilierilor locali, și mă bucur că le-am putut răsplăti încrederea. Reșița chiar merită un loc în liga a II-a.
Atmosfera a fost foarte frumoasă la Reșița, chiar vorbeam cu domnii de la Federație că este o atmosferă de liga I aici. Au fost peste 8000 de oameni în tribună, ceea ce este fantastic pentru noi. Cum am trăit meciul? Emoție tot timpul, indiferent de scor. Trec anii, sunt de 20 de ani în fotbal, dar tot am emoții la fiecare meci.”

Tonul încurajărilor a fost dat şi de această dată de Guardia Ultra, condusă de veteranul Marcel Guşcă. Liderul galeriei a rememorat şi momentele deloc plăcute de acum un an:

“Am făcut un sezon fantastic anul trecut, nu am pierdut niciun meci – dar din păcate, la meciul cu Dumbrăvița ne-am încurcat și am rămas încă un an în liga a 3-a. A fost un sfârșit de campionat foarte trist, cu mii de oameni supăraţi în tribune. Dar ce puteam să facem altceva decât să punem din nou umărul cu toții, să revenim lângă echipă – și am ajuns după un alt an greu să ne bucurăm. Chiar spuneam înainte de a a începe meciul, spuneam suporterilor că le mulțumesc pentru prezență pentru că a contat foarte mult și aportul lor, cumpărarea de bilete – un câștig frumos pentru club – dar și sprijinul moral dat jucătorilor din teren.”

Iată şi loturile celor două echipe care s-au înfruntat în Valea Domanului:


CSM Reșița: Ct. Căpățână – Bărboianu, Rimovecz, C. Ardei, I. Popescu, Velcotă, Drăghiceanu (cpt.), Dudea, Chera, Al. Negru, Gakou. Rezerve: Zimmermann – Breșneni, Fota, Szijj, Domil, Rob. Petre, Trancă, Gomboș, Dane. Antrenor: Călin Cheregi


CSM Deva: Frumuzache – Iana, Dănăilă, Țoiu, D. Creciunesc, Rol. Kelemen, Bedea, Bloj, Bg. Vișan (cpt.), Branea, Al. I. Popescu. Rezerve: Bădescu – Chitimia, Al. Vișan, Doboș, Mih. Neagoe, Maroșan, Filipaș, Opriș, Pencea. Antrenor: Ștefan Nanu

foto: Zoli Bagosi

Cele mai citite

Related Articles