Sănătate şi distracţie prin înot! “Cupa Ziua Copilului”, cadoul Reşiţei pentru micii sportivi

Sute de copii amatori de bălăceală au concurat şi s-au distrat la Reşiţa, în cadrul un concurs… de sezon! “Cupa Ziua Copilului” a dat startul celei de-a treia ediţii a proiectului “Sănătate prin mişcare” – o iniţiativă a Primăriei reşiţene. Scopul proiectului este acela de a atrage tânăra generaţie către mişcare, în general, şi către înot, în mod special. După ce au învăţat abc-ul acestui sport, copiii şi-au demonstrat calităţile la bazinul din cartierul reşiţean Govândari. Concurenţi de toate vârstele – de la preşcolari până la elevi de liceu – s-au întrecut într-o atmosferă incendiară, întreţinută de fraţii, părinţii şi bunicii prezenţi în tribune. Un eveniment sportiv reuşit, din toate punctele ce vedere, a apreciat antrenorul Sergiu Ghimboaşă, unul dintre coordonatorii acţiunii.

“În primul rând, mulțumim Primăriei și ne bucurăm că încă se continuă cu acest proiect. E un concurs care îi încurajează pe copii să vină la mișcare și să facă înot. După cum vedeți, e un număr destul de mare de copii care practică înotul, atât la noi în oraș, cât și lângă noi, la Caransebeş, și ne bucurăm tare mult pentru asta. E concurs, aşadar copiii vor premiați cu ajutorul primăriei, o să primească fiecare câte o pungă. Atmosfera e superbă. E ca la un concurs național, ca la un concurs de talie mare, aș putea spune. După cum vedeți, fiecare părinte vine să-şi aplaude copilul și ne bucurăm că-i încurajează.”

Copiii de la Caransebeş au fost coordonaţi de antrenorul Bogdan Ibănişteanu:

“Vreau să încep prin a mulțumi doamnei Luminița Dobrescu pentru că ne-a invitat și în acest an la această frumoasă competiție. Vreau să vă spun că, încă de când sosește primăvara, noi, cei de la Caransebeş, abia așteptăm această competiție. Fiind bazine mai mici la Caransebeș, neavând oportunitatea să înotăm într-un bazin olimpic, ne bucurăm foarte mult în fiecare an când suntem chemaţi – şi onorăm invitaţia cu cea mai mare plăcere. Anul acesta iarăși am venit cu un număr foarte mare de copii. De aproape nouă ani de zile mă ocup de treaba aceasta în Caransebeș și sunt foarte bucuros că evoluăm de la an la an. Anul acesta am venit cu 110 copii, deci stăm bine pentru un orășel mai mic. Probele se adresează tuturor nivelurilor de învățare: începători, intermediari și avansați. Participanţii sunt de toate vârstele, de pe la 4-5 ani până la 17 ani. Este o atmosferă cum vezi doar la marile competiții. Este o mare bucurie că putem aduna așa mulți copii și așa multă lume la acest sport minunat.”

Concurenţii s-au arătat şi ei încântaţi de competiţie, dar şi de şansa de a-şi face noi prieteni la bazin:

Concursul amical de la Complexul Municipal de Sport şi Sănătate “Ioan Schuster” a reunit la start aproximativ 360 de competitori. La final, cei mici au fost recompensaţi cu premii dulci.

Cele mai citite

Related Articles