Şahistul reşiţean Daniel Pădurean a câştigat “Cupa 1 Decembrie”

16 sportivi, de la 7 la 78 de ani, din Reşiţa, Caransebeş şi Bocşa, au onorat concursul de şah dedicat  Marii Uniri.  Desfăşurată  în Centrul Civic al municipiului Reşiţa, Cupa 1 Decembrie a consemnat confruntări aprinse la tabla de şah, chiar dacă întrecerea a avut loc afară, la o temperatură de numai 3-4 grade.

La final s-a impus clar şi meritat Daniel Cristian Pădurean, cu 6 puncte din 7 posibile, podiumul fiind completat de Alexandru Tunaru şi Mihai Bolintiş, ambii cu câte 5 puncte. La veterani a câştigat Gheorghe Hock, urmat de Horia Chitibea, Ioan Calomfirescu, Marin Crăciun şi Dumitru Vlad. Secţiunea juniorilor a fost câştigată de Albert Marian Drăgoi, locurile următoare fiind ocupate de Christian Tamaş şi Cătălin Guţu. La neclasificaţi, locul I i-a revenit lui Lucian Floare. La junioare, s-a impus Ştefania Molea. La Juniori 12 ani locul I a fost ocupat de Valentin Vaduva, iar la copii 8 ani locul I i-a revenit lui Bogdan Grecu.

Laureaţii competiţiei  au fost răsplătiţi cu premii în bani, cupe şi medalii asigurate de Primaria municipiului Reşiţa, în cadrul proiectului “Promovarea şahului în comunitatea reşiţeană în 2020”,  selectat în cadrul minigranturilor “Încredere în Reşiţa”.

“Cupa 1 Decembrie” a fost ultima competiţie de şah desfasurată la tablă anul acesta. Asociaţia Judeţeană de Şah speră să mai organizeze online Campionatele Judetene de şah rapid şi blitz.

De același autor

Related Articles