Şahistul Daniel Pădurean este câştigătorul Cupei “Mihai Eminescu”. Peste 30 de jucători au participat la competiţia desfăşurată online

111

Tânărul şahist reşiţean Daniel Cristian Pădurean este câştigătorul Cupei “Mihai Eminescu”, prima competiţie organizată de Asociaţia Judeţeană de Şah Caraş-Severin în 2021. Desfăşurată online din cauza restricţiilor impuse în pandemie, întrecerea a reunit la start 33 de jucători. Cei mai mulţi dintre ei au fost sportivi cărăşeni, alături de care au participat şi câţiva jucători polonezi. Omagiul sportiv adus memoriei poetului naţional s-a derulat pe durata a 7 runde, cu timp de gandire 3 minute toate mutările cu 2 secunde increment.

La final, după o competiţie foarte disputată, s-a impus Daniel Cristian Pădurean în faţa lui Alexandru Tunaru, decisiv fiind rezultatul direct. Pe locul III la general, o plăcută surpriză: Albert Marian Drăgoi, care a avut un parcurs excelent chiar în ziua în care a împlinit 13 ani! Locurile 4-6 au fost ocupate de Mihai Bolintiş, Constantin  Mandici şi Viorel Buga, trei jucători specialişti în blitz. Iată şi celelalte ierarhii:

La juniori: Albert Marian Drăgoi, urmat de Andrei Robert Ghinea şi Liviu Drăghici. 

La juniori 14 ani: locul I Alin Stîngu, urmat de Tudor Ştefan Stănescu (Deva)

La juniori 12 ani: locul I Christian Arrydan Tamaş (Caransebes)

La copii 10 ani: locul I Dimitrie Mihai Valerian Sosdeanu (Bocşa), secondat de Dacian Mihai Gavra.

La copii 8 ani: locul I Bogdan Andrei Grecu.

La junioare: locul I Maria Teodora Gavra.

La feminin: locul I Luminita Dana Munteanu.

La veterani: locul I Ioan Păduraru, urmat de Gheorghe Mihai Hock şi Iosif Rusulescu.