Şahiştii cărăşeni, evoluţii promiţătoare la Arad Open

Tinerii șahiști din Caraș-Severin au avut evoluţii şi rezultate foarte bune la puternicul turneu internațional ARAD OPEN, ediția 2022. Festivalul șahist arădean a avut în componenţa sa mai multe turnee de șah clasic, un turneu de blitz, Fischer 960, klotz și șah combinat, încercând să atingă toate formele de șah practicate de iubitorii acestui sport.

La finalul festivalului tinerii cărășeni au ocupat locuri fruntașe în competițiile la care au participat:

  • la şah clasic, Daniel Cristian Pădurean a ocupat locul 1 la ELO<2200, cu 6 puncte din 9, cu trei remize la jucători de peste 2400 ELO. Christian Arrydan Tamaș, locul III la ELO<2000 cu 5,5 puncte din 9, iar Valentin Văduva, locul I la ELO<1600;
  • la șah blitz Pădurean, locul V general;
  • la Fischer 960 (random), locul I, Alexandru David Korcsek A, locul II Daniel Pădurean si locul IV Christian Tamaș;
  • la Klotz, locul I echipa formată din Alex Korcsek și Daniel Pădurean;
  • la șah combinat, locul I Christian Tamaș (în echipă cu Iuga de la Satu Mare) locul II Korcsek+Pădureann, iar locul I la ELO<1500, echipa formată din Valentin Văduva și Stîngu Alin.
  • Foarte bine a jucat si Bogdan Grecu din Caransebes la concursul destinat copiilor sub 12 ani. Bogdan are doar 9 ani, dar a obtinut 5 puncte din 6 partide, clasandu-se la egalitate pe locurile 2-5 din 43 de participanti.

“Precum se vede, rezultate dătătoare de speranțe pentru cei ce cred în șahul cărășean. De remarcat rezultatele foarte bune obținute la forme atipice ale șahului, ceea ce duce la concluzia că tinerii șahiști cărășeni au un talent deosebit, însă pregătirea teoretică și practică a suferit (din motive obiective în ultimii ani, diferența dintre vârfurile ierarhiei vârstei lor făcându-se la acest capitol (lipsă antrenor, foarte puține concursuri de șah clasic, concurență numerică redusă etc). Cert este că echipa de top C.S. Muncitoresc Reșița, la care sunt legitimaţi mai mulţi tineri șahiști de pe plan local, poate privi cu încredere anii ce vin, având asigurat schimbul de mâine, deși samsarii unor cluburi din zona de vest au început deja să dea tărcoale”, se precizeaza în comunicatul Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin.

Proaspăt întorși de la Arad, Alex Korcsek și Daniel Pădurean au avut parte de un duș rece, căci la etapa a XXV-a a TOP BLITZ, Mihai Bolintiș i-a învins pe amândoi, câștigând clar etapa. Cu o victorie de consolare la Pădurean, Korcsek s-a clasat pe locul II în etapă și se menține la 65 de puncte în urma liderului. Alin Stîngu l-a depășit în clasamentul general pe Hock, deși nu a avut o evoluție foarte bună. De remarcat evoluția neașteptat de bună a lui Rusulescu (3 puncte) dar și evoluția bună a lui Daniel Cristian Korcsek Daniel, cu 3,5 puncte.

Cele mai citite

Related Articles