Şahiştii cărăşeni au celebrat prin sport Ziua Naţională! Cupa 1 Decembrie, adjudecată de veteranul Mihai Bolintiş

Minivacanţa de Ziua Naţională a fost una activă pentru cărăşenii pasionaţi de sportul minţii. După Memorialul Bicasz Cirică Andrei, Asociaţia Judeţeană de Şah din Caraş-Severin a organizat şi Cupa 1 Decembrie, eveniment sportiv ajuns deja la cea de-a 16-a ediţie. Doar 19 jucători au participat la turneu – dar minusul reprezentat de numărul redus de participanţi a fost compensat de partidele frumoase disputate cu ambiţie de jucători de toate vârstele. Preşedintele forului şahist cărăşean, Mihai Bolintiş:

„Am dorit să marcăm acest moment frumos jucând o competiție amicală, zic eu, foarte binevenită –  deși mulți şahişti au plecat din localitate în această minivacanţă. Din acest motiv și prezența este ceva mai redusă, dar cei care doresc să joace șah, vin şi joacă. Am avut chiar o domnișoară care a venit de la Timișoara, deși nu este un concurs cu premii în bani, premiile constau doar în cupe, medalii și diplome. Dar este plăcerea de a juca și ambiția de a dovedi că ești mai bun decât adversarii –  și de aici au ieșit niște confruntări foarte interesante între juniori, dar și între juniori și seniori, pentru că tinerii mereu încearcă să se raporteze la cei mai buni. Jucătorii vârstnici, evident, au experiență și valoare, iar tinerii încearcă să doboare acești veterani ai șahului.”

Locul I şi Cupa 1 Decembrie a fost adjudecate anul acesta de Mihai Bolintiş, cu 5 puncte din 5 posibile. Podiumul Open a fost completat de timişoreanca Eva Maria Luiza şi Iosif Rusulescu, ambii cu 4 puncte. Secţiunea veteranilor a fost câştigată de Ionuţ Drăgilă, urmat de Gheorghe Hock şi Ion Calomfirescu. La juniori s-a impus Ioan-Mihai Tipania, secondat de Matei Negură, iar întrecerea junioarelor a fost câştigată de Riana Ciubotariu, urmată de Mara şi Andreea Chilnicean.

La juniori 12 ani a câştigat Patrick Turi, secondat de Alin Franţ, iar la 10 ani cel mai bun şahist a fost Alexandru Pup, urmat de Alex Roşca. Secţiunea copiilor de 8 ani a fost câştigată de Luca Aldea, urmat de Gabriel Franţ şi Miruna Butănescu.

Dincolo de rezultate, contează însă plăcerea de a juca. Atmosfera unei competiţii de suflet pentru Asociaţia Judeţeană de Şah Caraş-Severin a fost surprinsă în imagini de videograful Mihai Butănescu:

Cele mai citite

Related Articles