Şah: o nouă ediţie a Cupei Reşiţa e gata de start!

Iubitorii şahului din Caraş-Severin, şi nu numai, sunt invitaţi la Cupa Reşiţa! Îndrăgita competiţie care marchează în plan sportiv Zilele Reşiţei se află anul acesta la cea de-a 18-a ediţie. Turneul a fost organizat în fiecare an, inclusiv în pandemie – iar tradiţia merge mai departe. Preşedintele forului şahist cărăşean, Mihai Bolintiş:

“Cupa Reșița este una din cele mai vechi competiții organizate de Asociația Județeană de Șah Caraș-Severin. Cu ocazia zilelor oraşului, vom organiza Cupa Reșița în sala de şah din incinta Sălii Polivalente. Vineri, 30 iunie, începând cu orele 16:30, au loc înscrierile – iar de la 17.00 se vor desfășura cele șapte runde în sistem elvețian, la 10 min plus 5 secunde increment. La final, cei mai buni dintre şahişti vor fi răsplătiți cu premii în bani, cupe medalii și diplome, grație efortului depus de Asociația Județeană de Șah Caraș-Severin, care nu renunță la această competiție de suflet.


Ne dorim ca, alături de Memorialul Corneliu Buşu, Cupa Reşiţa să devină o competiție talon. Participarea este liberă, competiția nu este omologată, deci pot participa și jucători nelegitimați. Este un lucru bun, pentru că ne dorim să încurajăm toți iubitorii șahului să ia parte la acest eveniment. Nu vor fi participanţi doar din Reşiţa, şi-au anunţat prezenţa jucători din Caransebeș, de la Teregova, de la Bocșa. Avem anunțați jucători și de la Timișoara. Sperăm să vină și jucători din Banatul Sârbesc – dacă nu la această competiție, poate la competițiile viitoare, pentru că dorim să păstrăm legături foarte strânse cu ei. Juniorii noștri au participat zilele trecute la un concurs în Serbia și au obținut un rezultat foarte bun: Alexandru David Korcsek s-a clasat pe locul I, CU 10,5 puncte din 11. Ne dorim ca și pe viitor să avem rezultate cât mai bune la competițiile din ţara vecină – iar jucătorii sârbi să vină la competițiile noastre și, de ce nu, să ne ia premiile”, a declarat Mihai Bolintiş, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah din Caraş-Severin.

Pe lângă premiile oferite fruntaşilor din clasamentul general, vor fi recompensaţi la Cupa Reşiţa cei mai buni jucători pe grupe de vârstă, de la copii la veterani.

Cele mai citite

Related Articles