Şah de calitate şi premii atractive la Cupa Rotary Caransebeş! Trofeul a fost adjudecat de maestrul FIDE Dinu-Simi Suciu

Ediţia din 2021 a Cupei ROTARY Caransebeş la şah a reunit la start 51 de sportivi din Caransebeş, Obreja, Păltiniş, Bolvaşniţa, Teregova, Timişoara, Reşiţa şi Bocşa. Au venit la concurs jucători de la 6 la 80 de ani, clasificaţi sau amatori, cu toţii uniti de pasiunea pentru sportul minţii.

Pe durata celor 7 runde desfăşurate la Casa de Cultură „George Suru” s-a jucat un şah de calitate, cu partide pe muchie de cuţit.

La final s-a impus, conform coeficienţilor valorici, maestrul FIDE Dinu-Simi Suciu (Caransebeş) urmat de colegii săi de la Muncitorul Reşiţa – Alexandru Tunaru (Obreja) şi Bolintis Mihai.(Reşiţa).

În întrecerea veteranilor, cel mai bun a fost Gheorghe Stroescu (Reşiţa), urmat de Andrei Bartha (Timişoara) şi Marcel  Fometescu (Caransebeş).

La jucători cu ELO<2000, locul I a fost ocupat de Ioan Calomfirescu, urmat de Horia Irimia, podiumul find completat de Ilie Pîrvulescu Ilie (Teregova).

La jucători cu ELO<1600 locul I a fost ocupat de bocşeanul Albert Marian Drăgoi, urmat de Cristian Posta (Caransebeş) şi Andrei Izsak (Timişoara).

La jucători de cat.I,  locul I a fost ocupat de Trifu Vuita (Reşiţa).

Cel mai bun jucător până la categoria a II-a: Ion Tutuianu (Resita).

La feminin, locul I i-a revenit caransebeşencei Daniela Muselin.

La juniori, locul I Alin Stîngu (Reşiţa), urmat de ChristianTamaş (Caransebes) şi Alexandru Korcsek (Reşiţa).

La junioare, locul I Anca Tecliş (Reşiţa), urmată de surorile Gavrilovici Didraga Lidia si Debora Ruth din Păltiniş.

La juniori 12 ani locul I Valentin Văduva, urmat de Cătălin Guţu, Ana-Maria Popovici, Maria Bîrdeanu (toţi patru din Reşiţa) şi caransebeşenii Horia Justin Radu şi Flavius Micu Jurescu.

La copii 10 ani, locul I Bogdan Grecu, secondat de David Cocartau, ambii din Caransebeş.

La copii 8 ani, locul I Zian Grecu, urmat de Georgiana Scurtu (ambii din Caransebeş).

Cel mai tînăr participant, Iris-Maria Bejinariu (Reşiţa).

„A fost îmbucurătoare forma bună manifestată de echipierii de la Muncitorul Reşiţa, echipa fanion a judetului, în perspectiva întrecerilor Diviziei A, dar şi evolutia foarte bună a juniorilor Stîngu Alin, Drăgoi Albert Marian, Korcsek Alexandru David, Tamas Christian Arrydan si Văduva Ion-Valentin care (speram) vor fi schimbul de mâine al şahului din Caras Severin. Mulţi juniori, mulţi jucători amatori care au creat o atmosferă de bucurie a practicării şahului. Iar pentru eforturile lor, organizatorul  – Clubul ROTARY Caransebeş – i-a rasplatit cu premii in cupe, medalii, diplome şi  bani, fondul total de premiere depăşind 2.500 lei. O acţiune extrem de reuşită a Rotary Club Caransebes şi o frumoasa propagandă pentru practicarea jocului de şah”, a declarat Mihai Bolintiş, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin.

Cele mai citite

Related Articles