S-a stabilit programul competiţiilor fotbalistice judeţene. Startul se dă în primul weekend din septembrie

Asociaţia Judeţeană de Fotbal din Caraş-Severin a pus la punct planul de bătaie pentru noul sezon competiţional. Detaliile au fost stabilite în cadrul Adunării Generale desfăşurate în Polivalenta reşiţeană. Pentru operativitate, întâlnirea de lucru s-a desfăşurat pe mai multe paliere: Liga a IV-a, Liga a V-a şi o a treia secţiune – pentru fotbalul juvenil, fotbalul feminin şi competiţia de futsal. În urma discuţiilor, s-a stabilit ca Liga a IV-a, cea mai importantă competiţie fotbalistică judeţeană, să înceapă în primul weekend din septembrie. Preşedintele AJF-ului cărăşean, Viorel Lolea:

 “Am avut întâlnirea de lucru cu reprezentanții de la Liga a 4-a, le mulțumesc pe această cale, deoarece iarăşi am avut prezență de 100%. Aceasta e dovada  că toți membrii afiliați sunt implicați și dornici să performeze în fotbal. Am stabilit data de 3 septembrie ca dată de start pentru echipele de Liga a 4-a. Prima etapă de Cupa României va avea loc în data de 6 septembrie. Avem un număr de 14 echipe la statul noii ediții de campionat. Sper să avem un campionat care să se desfășoare în limitele fair-play-ului și cea mai bună echipă să  reprezinte cu succes județul la barajul de promovare în Liga a 3-a.

Dintre subiectele discutate, cred că cel mai important lucru ar fi acela că Asociația Județeană de Fotbal și-a luat angajamentul clar ca, începând din această ediție de campionat, chiar din prima etapă, să fie transmise live pe rețelele de socializare toate meciurile din campionat. Deci, microbiştii vor  avea ocazia ca în fiecare weekend să vizioneze șapte jocuri de fotbal din campionatul Ligii a 4-a Caraș-Severin. Ne mândrim, suntem primul AJF din țară care face acest lucru și sperăm ca publicul și membrii afiliați să fie mulțumiți de această hotărâre. În continuare, fiecare echipă de Liga a 4-a are obligaţia să aibă minim o echipă de juniori înscrisă în campionat, în speță la Under-17.

Referitor la transmiterea live a meciurilor, precizez că obligația  revine strict Asociaţiei Județene de Fotbal Caraș-Severin. Avem resursele materiale pentru a face aceste transmisiuni şi, cu siguranță, la începerea competițiilor o să fim foarte bine organizați.”

Sezonul trecut a fost unul foarte bun pentru ACS Slatina Timiş, iar liderul echipei, Adrian Neagu, vrea ca echipa sa să lupte pentru titlu şi în noul campionat:

“Sigur că sunt mulțumit de bilanţul sezonului trecut. Este pentru prima dată când echipa din Slatina Timiș termină pe primul loc în Liga a 4-a, este adevărat că nu am reușit să promovăm în Liga a 3-a, dar totuși trebuie să luăm lucrurile bune  și cu siguranță pot să mă declar mulțumit. Să recunoaștem că nu toți câștigătorii și promovează din primul an. Noi am fost la prima încercare, să ne uităm la colegii noștri din județ. Dau exemplu Lupacul, care s-a chinuit câteva sezoane bune să promoveze în Liga a 3-a.

La ședința organizată de AJF  s-a prezentat programul pentru următorul sezon competițional. Sunt 14 echipe care s-au înscris în Liga a 4-a, urmează ca întrecerea să înceapă în data de 3 septembrie, cu ultima etapă din tur pe 26 noiembrie. Prima adversară ne va fi Oravița, pe care o vom înfrunta la Slatina Timiș.

Având în vedere că am reușit să menținem în mare parte aceiași jucători, eu zic că vom încerca și anul acesta să ne clasăm în fruntea clasamentului, locurile unu-trei, să nu zic primul loc.”

Despre întâlnirea de lucru de la Polivalentă a vorbit şi Nelu Badea, antrenorul echipei CSO Anina:

“La şedinţă s-au discutat problemele care sunt înainte de începerea campionatului, ca să le rezolvăm, să fie totul în regulă când va începe competiţia. În ceea ce privește echipa pe care o conduc împreună cu Cosmin Olaru, prima etapă vom juca acasă împotriva celor de la Oțelul Roșu. Sperăm să facem o figură frumoasă, cel puțin la fel ca în ultimele două ediții. Sezonul trecut a fost și cu bune și cu rele, am avut multe de învăţat. În cele din urmă am ocupat, zic eu, un onorabil loc trei, dar cred că se putea și mai bine.

Din păcate, ca peste tot, sunt probleme financiare. Noi încercăm pe cât posibil ca acest lucru să nu se răsfrângă și asupra echipei. Avem un lot echilibrat. Ne-am păstrat majoritatea jucătorilor din sezonul trecut, ceea ce ne-am și dorit, pentru a păstra omogenitatea echipei. Am avut un retur bun, zic eu, ținând cont că ne-au plecat câțiva jucători de bază. Acum s-au mai reîntors câţiva dintre ei, aşa că avem aproape același lot pe care l-am avut și în ediția trecută.

Ne bazăm şi pe juniorii din propria pepinieră, investim bani și timp pentru a-i putea promova la echipa mare. (…) Împreună cu juniorii de la ACS Viitorul vom merge în cantonament – pentru asta trebuie să mulțumesc în primul rând Consiliului Județean care a aprobat proiectul propus de noi. Vom face, şi cu ajutorul părinților, un cantonament de 5 zile la Reşiţa, la Hotel Atlantic. Pentru sezonul următor, ne dorim cel puțin locul trei. Sperăm ca totul să fie bine și la nivel de finanțare – și poate. cine știe, vom produce surpriza.”

La nivelul Ligii a IV-a, prima etapă se va disputa în 2 si 3 septembrie, după următorul program:

A.C.S. Viitorul Armeniș 2023A.C.S. 1955 Minerul Dognecea

F.C.S. Bistra GlimbocaC.S.C. Voința Șoșdea

C.S. Moldova NouăA.C.S. Nera Bozovici

C.S.O. AninaC.S. Oțelu Roșu

A.C.S. 2017 Slatina Timiş – C.S. Oraviţa

A.C.S. Magica Balta CaransebeșA.C.S. Mundo Resita

F.C. Nera BogodințA.S.C. Narcisa Zervești

Simultan cu eşalonul patru va lua startul şi Liga a V-a, prima rundă având următorul program:

A.S. Steaua 2018 PrigorA.S. Viitorul Vărădia 2023

A.C.S. Ciclova RomânăC.S. Banatul Ocna de Fier

C.S.C. Voința 1922 VraniC.S. Starigrad Karaşevo 1299

A.S. Recolta RafnicA.C.S. Dalboșeț

A.C.S. Șoimii GhertenișC.S. Negrea Reşiţa

A.S. Viitorul CărbunariC.S. Mehadia

A.S. Croaţia ClocoticiC.S. Foresta Lăpușnicu Mare

A.S. Vointa Răcăşdia – stă

Primele competiţii de fotbal juvenil vor începe în 10 septembrie, iar pentru fotbalul feminin şi campionatul de futsal datele de start nu au fost încă stabilite. Cele două întreceri vor debuta probabil în luna octombrie.

Cele mai citite

Related Articles