Rusia va rata Campionatele Mondiale de la Londra

Federația internațională de atletism (IAAF) a decis să prelungească suspendarea Rusiei, țară care va lipsi astfel de la Campionatele Mondiale 2017, programate în luna august la Londra, după ce a ratat și Jocurile Olimpice 2016 care au avut loc la Rio, din cauza scandalului legat de dopajul instituționalizat, informează AFP.

„Rusia nu este pregătită”, a sintetizat norvegianul Rune Andersen, președintele Task Force, structura însărcinată de IAAF să coordoneze reforma atletismului rus și practicile acestuia în materiale de luptă împotriva dopajului.

Consiliul IAAF, reunit luni la Cap-d’Ail, în apropiere de Monaco, a urmat așadar recomandările echipei lui Andersen, prelungind încă o dată suspendarea atletismului rus, după ce făcuse acest lucru de alte două ori, în martie și iunie 2016.

La sfârșitul ședinței acestui consiliu, Sebastian Coe, președintele IAAF, a precizat că Rusia nu va putea fi reintegrată ca țară în familia atletismului înaintea lunii noiembrie 2017, deci după Campionatele Mondiale de la Londra.

Acest lucru nu înseamnă însă că nu vor fi atleți ruși la competiția din capitala britanică. Cei mai buni dintre aceștia, printre care și câțiva campioni mondiali, vor fi spera în continuare să participe la aceste Mondiale sub drapel neutru.

AGERPRES