Românul Tiberiu Dolniceanu a cucerit bronzul la Mondialele de scrimă de la Budapesta

Tiberiu Dolniceanu, bronz la Mondialele de la BudapestaSabrerul român Tiberiu Dolniceanu a cucerit medalia de bronz, miercuri seara, 7 august, în proba individuală de sabie, la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta, după ce a fost învins în semifinale de rusul Veniamin Reşetnikov, cu 15-10.

Dolniceanu, campionul european al probei, îl învinsese în sferturile de finală pe italianul Enrico Berre, cu 15-4, în optimi a dispus de italianul Luigi Samele (15-12), în şaisprezecimi câştigase la ucraineanul Dmitro Boiko (15-7), iar în primul tur trecuse de japonezul Kenta Tokunan (15-7). La Mondiale, Dolniceanu avea o medalie de aur cu echipa (2009) şi una de bronz (2010, tot cu echipa).

În sferturile de finală, Dolniceanu a trecut de italianul Enrico Berre, medaliat cu bronz la CE de la Zagreb, cu 15-4. Anterior, românul trecuse de japonezul Kenta Tokunan (15-7), de ucraineanul Dmitro Boiko (15-7) şi de italianul Samuele Luigi (15-12).

Ceilalţi trei reprezentanţi ai României, Iulian Teodosiu, Ciprian Gălăţeanu şi Alin Badea, au fost eliminaţi în primul tur, în al doilea tur, respectiv în optimile de finală.

Titlul de campion mondial a fost cucerit de sabrerul rus Veniamin Reşetnikov, învingându-l în finală pe compatriotul său Nicolai Kovaliov, cu 15-13.

La floretă feminin s-a păstrat tradiţia italiană, medalia de aur fiind câştigată de Arianna Erigo, învingătoare cu 15-8 în finala cu germana Carolin Golubytskyi. Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles