România, calificată în semifinale la Campionatul European din Franța. Cristina Neagu, accidentată grav

UPDATE: 23.30

România a pierdut în faţa Ungariei, scor 29-31, în ultimul meci din Grupa 2 principală a Campionatului European, însă, a obţinut calificarea în semifinale, după ce Olanda a învins Germania cu 27-21. Naţionala României s-a calificat de pe locul al doilea în grupa a II-a, şi va întâlni campioana olimpică Rusia, mâine, la Paris.

România a terminat la egalitate de puncte grupa principală cu Ungaria şicu Norvegia, însă, s-a calificat în semifinale graţie golaverajului mai bun obţinut în meciurile directe cu celelalte două contracandidate. La finalul jocului cu Ungaria, pivotul Crina Pintea i-a declarat lui Bogdan Predescu:

Cristina Neagu s-a accidentat grav pe finalul meciului cu Ungaria, iar primul verdict este unul crunt: ruptură de ligamente încrucișate. Astfel, Neagu ar putea lipsi cel puțin șase luni, ceea ce ar reprezenta o lovitură teribilă atât pentru interul stânga de 30 de ani, cât și pentru CSM București și naționala României. Cel mai probabil, Neagu va face un RMN astăzi și atunci va afla exact care este problema.   

Cristina Neagu, în vârstă de30 de ani, s-a accidentat în a doua repriză la genunchiul drept, după ce a aterizat greşit şi i-a alunecat piciorul pe parchet. Accidentarea vine după o perioadă bună de timp în care jucătoarea nu a mai avut probleme medicale.  Românii prezenţi în tribune, dar și Melinda Geiger, aflată pe bancă, au izbucnit în lacrimi când au văzut situaţia în care se afla Cristina Neagu.

Semifinala Rusia-România va avea loc vineri,14 decembrie de la ora 18.30. În cealaltă semifinală se vor duela Franţa şi Olanda.

———————-

UPDATE: 21.00


Naţionala României a fost învinsă de Ungaria cu scorul de 31-29 (17-17), miercuri, la Nancy, în ultimul meci din Grupa principală 2, şi riscă să rateze calificarea în semifinalele Campionatului European de handbal feminin – EHF EURO 2018 din Franţa.

Tricolorele au irosit şansa de a tranşa calificarea în penultimul act, deşi au avut toate atuurile. România a întâlnit o echipă care nu mai spera la calificarea în semifinale, dar a făcut un joc slab de apărare (inclusiv portarii), a fost lipsită de energie, iar pe final a pierdut vedeta sa Cristina Neagu, accidentată.

România a început în forţă meciul cu rivala istorică Ungaria şi a controlat fără probleme primele 20 de minute, conducând şi la cinci goluri, 11-6 (min. 15), cu 13-9 (20), dar a fost egalată în finalul primei reprize şi scorul la pauză a fost de 17-17.

Ungaria a început mai bine partea secundă şi a condus în premieră, 18-17 (32), iar de la 20-20 (36) a reuşit cinci goluri consecutive, desprinzându-se la 25-20 (42). România a încercat să revină pe tabela de marcaj, a egalat, 27-27 (53), dar a pierdut-o pe Neagu, accidentată grav la genunchiul drept, după un fault comis de Planeta, iar absenţa sa a fost resimţită acut de tricolore, care s-au înclinat cu 29-31, ratând şi o aruncare de la 7 metri în ultimele secunde (patru în total).

Cea mai bună jucătoare a meciului a fost desemnată Eva Kiss, portarul echipei maghiare. Diferenţa a fost făcută şi de jocul cu extremele, dacă România a avut doar un gol marcat, Ungaria a reuşit 11.

România – Ungaria, la Euro 2018 de handbal feminin
Tricolorele se califică în semifinale dacă bat sau fac egal. De asemenea, ne-ar putea duce în penultimul act și un eșec la maximum două goluri. Meciul cu maghiarele, azi, ora 19.00, la TVR 1 / TVR HD.

Marele avantaj al unguroaicelor este dat de programarea jocurilor, anume de faptul că au disputat ultimul meci duminică, 26-25 cu Germania, și ar trebui să fie mai odihnite, în timp ce tricolorele au depus un efort uriaș, marți seară, pentru a răpune Spania.

Naţionala feminină de handbal a României a reuşit o victorie dramatică în faţa Spaniei, cu scorul de 27-25 (10-12), marţi seara, la Nancy, în Grupa principală 2 a Campionatului European – EHF EURO 2018 din Franţa.

Tricolorele au obţinut o victorie foarte dificilă în faţa unei echipe deja eliminată din competiţie, după o primă repriză foarte slabă, dar păstrează prima şansă la calificarea în semifinale.

Debutul de meci a fost catastrofal pentru România, care avea un singur gol marcat după aproape 14 minute de joc şi era condusă cu 6-1. Româncele care au comis enorm de multe greşeli, unele de debutante, au început cursa de urmărire şi la pauză ibericele aveau doar două goluri în plus, 12-10.

România a reuşit egalarea abia în min. 41, 15-15, iar un minut mai târziu a trecut la conducere, cu 16-15. Spania a mai avut o revenire şi a condus cu 17-16, dar România a marcat patru goluri consecutive şi s-a desprins la 20-17 (47). Spania nu a renunţat la luptă şi a rămas mereu aproape pe tabelă, însă România s-a impus în cele din urmă cu 27-25.

Crina Pintea a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului, pivotul naţionalei României marcând şase goluri şi reuşind să aibă o contribuţie majoră pe ambele faze de joc.

Au evoluat echipele:
România: Denisa Dedu (11 mingi parate) – Aneta Udriştioiu, Laura Chiper (1 gol), Melinda Geiger (2), Ana-Maria Dragut, Eliza Buceschi (4), Cristina Laslo (1), Crina Pintea (6), Raluca Băcăoanu, Gabriela Perianu (1), Cristina Neagu (7), Valentina Ardean Elisei (2), Cristina Florică (3). Selecţioner: Ambros Martin.
Spania: Silvia Navarro Gimenez (8 mingi parate, 1 gol marcat), Mercedes Castellanos Soanez – Carmen Martin Berenguer (3 goluri), Elisabet Cesareo Romero (1), Nerea Pena Abaurrea (5), Almudena Rodriguez, Lara Gonzalez Ortega, Paula Garcia Avila, Alicia Fernandez Fraga (5), Ainhoa Hernandez Serrador (4), Sara Gil De La Vega, Paula Maria Valdivia Montserrat, Mireya Gonzalez Alvarez (5), Ana Isabel Martinez, Soledad Lopez Jimenez (1).

Au arbitrat austriecele Ana Vranes şi Marlis Wenninger.

În clasament, pe primul loc se află Olanda, cu 6 puncte (3 jocuri), urmată de România, 6 puncte (4 jocuri), Germania, 4 puncte (4 j), Ungaria, 4 puncte (4 j), Norvegia, 2 p (3 j), Spania, 0 p (4 j). Tot marţi se va juca partida Olanda – Norvegia (22,00, ora României).

Miercuri vor avea loc ultimele partide din grupă, Spania – Norvegia (16,45), Ungaria – România (19,00) şi Olanda – Germania (22,00). Primele două clasate se califică în semifinale,scrie Agrepres.ro

De același autor

Related Articles