România va găzdui, în premieră, Campionatele Mondiale de Culturism!

Vestea bună a fost adusă de preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, Gabriel Toncean, după o întâlnire de lucru avută la Madrid cu Rafael Santoja, preşedintele Federaţiei Mondiale de Culturism. În urma discuţiilor oficiale desfăşurate cu acest prilej, s-a decis ca România să găzduiască, pentru prima oară, Campionatele Mondiale de culturism pentru toate categoriile de vârstă, în anul 2022.

“Anul 2022 va fi anul în care vom atinge apogeul, va fi anul în care vom organiza Campionatul Mondial pentru toate categoriile de vârstă, ceea ce nu s-a mai întâmplat în România şi nici nu îmi aduc aminte ca în ultimii ani vreo ţară europeană să fi organizat o asemenea competiţie. Estimarea prezenţei de 1.500-2.000 de participanţi va aduce România în centrul culturismului mondial. Pentru noi acest an este unul de muncă, am început munca, selecţia hotelurilor, am reluat discuţiile cu autorităţile publice, cu ministerul, suntem preocupaţi pentru organizarea cât mai bună a acestui campionat mondial. Am fost aleşi pentru că am dovedit, în primul rând, că putem. Iată că ultimele competiţii, Campionatul Mondial de juniori de la Cluj-Napoca, respectiv Campionatul Mondial de juniori şi masters de la Bistriţa au fost două momente importante şi au fost două exemple care au contribuit la decizia luată de forul internaţional”, a declarat Gabriel Toncean, citat de Agerpres.

Preşedintele FRCF a mai precizat că, pe lângă organizarea în România a Campionatelor Mondiale din 2022, la Madrid au mai fost discutate şi alte subiecte.

“Printre subiectele discutate se numără următoarele puncte: organizarea Campionatului Balcanic la Drobeta-Turnu Severin – 11-13 iunie 2021; participarea lotului naţional al României la Campionatul European din Santa Susana Spania – 14-17 mai 2021; Organizarea Cupei Europene la Sibiu – 12 septembrie 2021. De asemenea, Cupa Balcanică din Serbia, competiţie la care România va trimite sportivi, dezvoltarea proiectului de cursuri pentru instructor de fitness şi trecerea la un alt nivel profesional, introducerea competiţiilor universitare la nivel de Campionat European şi Campionat Mondial, precum şi statutul şi noua organigrama a Federaţiei Balcanice”, a precizat Toncean.

foto: facebook Federatia Romana de Culturism si Fitness

De același autor

Related Articles