România U21 n-a bătut pe nimeni la European. 0-0 cu Croaţia, după un nou meci mare al portarului Târnovanu

Ultima etapă din grupa B a Campionatului European de fotbal U21 a programat pe stadionul Steaua duelul codaşelor: fără puncte câştigate în primele două meciuri, Croaţia şi România au luptat pentru onoare – şi pentru a evita ultimul loc al grupei.


Jocul a fost unul deschis şi relativ echilibrat, cu câteva sclipiri de ambele părţi. Cea mai mare şansă de gol a tricolorilor a venit în minutul 23 şi l-a avut în prim-plan pe Octavian Popescu – al cărui şut din 6 metri a fost respins cu greu de portarul Pandur. În minutul 37, atacul croat a dat mari emoţii defensivei noastre. Portarul Târnovanu a avut două intervenții consecutive excelente, la șuturile lui Baturina și Beljo. În aceeaşi fază, mingea a ajuns la Vidovic, care a şutat în bara transversală. Pe ansamblu, Croaţia a avut un uşor avantaj la capitolul posesie şi la numărul şuturilor pe poartă.


Jocul a continuat în aceeaşi notă şi după pauză. Atacurile tricolorilor n-au creat mari probleme defensivei croate, iar şuturile de la distanţă expediate de Luis Munteanu n-au găsit cadrul porţii adverse. În ultimul sfert de oră, Croaţia a forţat în atac şi a avut o mare şansă de gol în minutul 80, când bravul Târnovanu a intervenit salvator în faţa lui Frigan. În faza următoare, Prsir a trimis mingea pe lângă poartă, la o fază la care portarul nostru era bătut. Croaţii au mai avut câteva ocazii mari, blocate cu noroc de defensiva tricoloră. În prim-plan s-a aflat aproape de fiecare dată goalkeeperul Târnovanu, care a fost cel mai bun jucător al României.

S-a terminat 0-0, rezultat care plasează România pe ultimul loc în clasamentul final al grupei B. Din trei meciuri, selecţionata lui Emil Săndoi a scos un punct fără a marca vreun gol. România U21 se opreşte în faza grupelor, alături de Croaţia. Merg mai departe Spania şi Ucraina, care au încheiat la egalitate, 2-2, meciul direct din ultima etapă.


Croația U21: Pandur – Sigur, Franjic, Perkovic, Krimanzic – Vidovic, Hodza, Bulat, Baturina – Frigan, Beljo. Rezerve: Kotrski, Cavlina – Colina, Palaversa, Soldo, Sego, Prsir, Simic, Kacavenda, Galesic, Fruk. Selecționer: Dragan Skocic


România U21: Târnovanu – Pantea, Racovițan, Dican, Țicu – Ișfan, Dr. Albu, Lixandru – L. Munteanu, Markovic, Oct. Popescu. Rezerve: M. Popa, Gorcea – Petrila, Miculescu, Cîmpanu, Borza, Mazilu, Dumitrescu, Bîrligea, Pop. Selecționer: Emil Săndoi


sursa foto: facebook Echipa națională de fotbal a României

Cele mai citite

Related Articles