minge-handbalNaţionala feminină de handbal a fost învinsă categoric de Norvegia cu scorul de 30-18 (14-9), duminică, 27 octombrie, la Bergen, într-un meci din Grupa a 6-a a preliminariilor Campionatului European din 2014.
În primele 20 de minute ale meciului, tricolorele au jucat de la egal la egal cu campioana olimpică şi mondială, au condus chiar în câteva rânduri (3-2, 4-3, 5-4, 6-5), dar gazdele au preluat controlul şi s-au desprins la două goluri în min. 20 (9-7), diferenţă care a crescut la patru goluri (12-8, 26), iar la pauză a fost de 14-9.
Norvegia a avut 16-9 (32) şi 17-10 (35) după pauză, însă echipa lui Gheorghe Tadici a avut o mică zvâcnire de orgoliu, pe fondul unei superiorităţi prelungite şi a marcat de trei ori la rând, scorul devenind 17-13 pentru gazde (38). Apoi, maşinăria de joc norvegiană şi-a intrat în rol şi scorul a luat proporţii, vicecampioana europeană câştigând în cele din urmă cu 30-18, în condiţiile în care portarul Paula Ungureanu (care a apărat şi o aruncare de la 7 metri) a fost cea mai bună jucătoare a noastră. Miercuri, la Oradea, România fusese învinsă de Norvegia cu 25-23.

La Bergen au jucat echipele:
Norvegia: Katrine Lunde, Silje Solberg – Mari Molid (1 gol), Stine Bredal Oftedal (2), Ida Alstad (5), Heidi Loke (6), Nora Mork (3), Karoline Dyhre Breivang (1), Linn Jorum Sulland (5), Maja Jakobsen, Linn-Kristin Riegelhuth Koren (2), Linn Gossé (1), Sanna Solberg (4), Pernille Bjorseth Wibe. Selecţioner: Thorir Hergeirsson.
România: Paula Ungureanu, Mirela Paşca – Aneta Pîrvuţ (1), Crina Pintea (2), Aurelia Brădeanu (4), Raluca Ioana Agrigoroaie, Adriana Ţăcălie, Gabriela Perianu (2), Luciana Marin (6), Ioana Oltean, Valentina Ardean Elisei (1), Georgiana Ciuciulete, Timea Tătar, Daniela Băbeanu, Laura Chiper (2), Patricia Vizitiu. Selecţioner: Gheorghe Tadici.
Arbitre: Charlotte Bonaventura, Julie Bonaventura (ambele din Franţa); Delegat EHF: Monika Hagen (Suedia)
România îşi va disputa calificarea la turneul final din Ungaria şi Croaţia cu echipa Belarusului, cealaltă componentă a grupei, pe care o va întâlni în luna iunie a anului viitor. Primele două clasate în grupă se califică la Campionatul European.

Sursa: Agerpres