România – Rusia 13-7, în Liga Mondială de polo pe apă

Romania - Rusia 13-7, in Liga Mondiala de polo pe apaNaţionala de polo pe apă a României a învins formaţia Rusiei cu 13-7 (2-2, 2-2, 3-1, 6-2), marţi seara, 11 februarie, în Bazinul Steaua din Bucureşti, într-un meci din Grupa A a Ligii Mondiale. Tricolorii au obţinut prima lor victorie în această ediţie a competiţiei, o revanşă după eşecul din meciul tur, încheiat cu 15-5 pentru ruşi. Totodată, a fost primul meci oficial pentru noul selecţioner sârb al României, Dejan Stanojevic.

Prima jumătate a meciului a fost una echilibrată, fapt reflectat şi de scorul pe reprize, 2-2 în fiecare din primele două sferturi. În sfertul al treilea, tricolorii au reuşit să se desprindă, pentru ca în ultima parte a meciului să se distanţeze decisiv pe tabela de marcaj.

Ramiro Georgescu (2 goluri), Nicolae Diaconu (3), Tiberiu Negrean (3), Cosmin Radu (2), Mihnea Chioveanu (1), Andrei Buşilă (1) şi Daniel Teohari (1 – penalty) au marcat pentru echipa României, în timp ce pentru ruşi au punctat Vladislav Timakov (2), Alexei Rîjov-Alenicev (1), Konstantin Stepaniuk (1), Artem Odinţov (1), Roman Şepelev (1) şi Ivan Nagaev (1).

România, care a fost surclasată şi de Serbia cu 18-6, va juca ultimul meci pe 11 martie, la Bucureşti, partida revanşă cu selecţionata ţării vecine. Sursa: agerpres.ro

(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles