Romania a ratat calificarea la Campionatul Mondial de volei femininNaţionala feminină de volei a României a ratat calificarea la Campionatul Mondial 2014, din Italia, după ce a fost învinsă duminică, 5 ianuarie, de Turcia cu 3-0 (25-15, 25-23, 25-18), la Ankara, în ultimul său meci din Grupa I, în turul al treilea al preliminariilor.

Tricolorele au cedat după o oră şi 16 minute de joc, cea mai bună jucătoare a echipei argentinianul Guillermo Gallardo fiind Adina Salaoru (13 puncte).

România s-a ridicat la nivelul adversarei doar în setul secund, pe care l-a condus în cea mai mare parte a sa, dar l-a pierdut pe final. În seturile unu şi trei gazdele au condus de la început până la sfârşit.

După 3-2 cu Ucraina şi 3-0 cu Cipru, România a încheiat grupa pe locul secund, cu 5 puncte, după Turcia, 9 p. La turneul final al Campionatului Mondial se califică doar câştigătoarele celor cinci grupe preliminare şi cele mai bune două formaţii de pe locurile secunde, dar România nu a reuşit să se afle printre acestea. Sursa: Agerpres