România a rămas cu o singură reprezentantă în cupele europene la handbal feminin

Corona Brasov a parasit si ea cupele europeneASC Corona Braşov a fost învinsă cu 25-23, duminică, 17 noiembrie, în deplasare, de echipa croată Lokomotiva Zagreb, în manşa a doua a turului 3 al Cupei Cupelor la handbal feminin, fiind astfel eliminată.

HCM Baia Mare a ratat calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, după ce campioana Germaniei, Thuringer, a învins pe Hypo Viena, duminică, în ultimul meci din Grupa A. Vicecampioana României ar fi putut reuşi calificarea în grupele principale ale Champions League dacă ar fi smuls un egal, sâmbătă, la Gyor.

Cele opt formaţii calificate în grupele principale sunt Gyor ETO şi Thuringer din grupa A, Midtjylland şi Buducnost Podgorica din grupa B, Krim Ljubljana şi Savehof din grupa C, Vardar Skopje şi Larvik HK din grupa D. Astfel, în faza grupelor principale, România va fi reprezentată doar de patru jucătoare care evoluează la cluburi din străinătate: Cristina Neagu la Buducnost, respectiv Oana Manea, Talida Tolnai şi Patricia Vizitiu la Krim.

HC Zalău a fost eliminată dramatic din Cupa EHF, sâmbătă seara, după ce a fost învinsă în deplasare la loviturile de la 7 metri cu 5-4 de formaţia cehă Banik Most. După prelungiri, rezultatul a fost 28-21 pentru echipa gazdă, acelaşi scor cu care câştigase în tur formaţia noastră.

Astfel, singura reprezentantă a handbalului feminin în cupele europene a rămas Univ Jolidon Cluj, după ce toate cele trei echipe româneşti care au evoluat la sfârşitul săptămânii trecute au părăsit competiţia. Echipa ardeleană îşi va afla adversarul din optimile de finală ale Cupei EHF marţi, 19 noiembrie, când va avea loc tragerea la sorţi în toate competiţiile feminine de handbal.

Cele mai citite

Related Articles