România mai face un pas către EURO 2024: 2-0 cu Kosovo, după un meci cu scandal

Naționala de fotbal a României a câștigat cu 2-0 jocul disputat pe Arena Naţională contra selecţionatei din Kosovo, în preliminariile EURO 2024. Stanciu a deschis scorul în minutul 83, iar Mihăilă a majorat diferența în prelungirile meciului. Partida n-a fost lipsită de incidente, jocul fiind întrerupt în minutul 18 din cauza scandărilor şi bannerelor provocatoare ale ultraşilor din aşa-numita grupare Uniţi sub tricolor.

La reluare, după aproape o oră, România a fost mai ofensivă, dar selecţionata kosovară şi-a trecut în cont ocaziile mai mari.
În minutul 29, oaspeţii au avut o imensă şansă de gol la o eroare a lui Burcă, însă Drăguşin a reuşit să scoată de pe linia porţii. Kosovo a fost din nou aproape de deschiderea scorului în minutul 41, când Zhegrova a şutat puţin pe lângă poartă. Două minute mai târziu, oaspeţii au rămas în 10, Muriqi fiind eliminat la al doilea galben.

Repriza secundă a debutat cu o mare ocazie a lui Alibec. Tricolorii şi-au continuat ofensiva şi au obţinut un penalty în minutul 58 – însă Stanciu a ratat lovitura de pedeapsă. Același Stanciu a fost eroul României în minutul 83: decarul selecționatei tricolore a perforat poarta kosovară cu un șut de la 15 metri. Mingea a lovit întâi bara și a ricoșat apoi în plasă. Cu un om în minus, Kosovo s-a aruncat în atac, iar România a profitat: în prelungirile partidei, Mihăilă a majorat diferența cu un șut sub transversală. S-a terminat 2-0 pentru tricolori, care se mențin astfel pe poziția secundă a grupei I. În aceeași etapă a preliminariilor, Elveția a învins Andorra cu 3-0, iar Israel a dispus cu 1-0 de selecționata din Belarus.

Pe primul loc al grupei se află Elveția, cu 14 puncte, secondată de România (12) și Israel (11).

În etapa următoare, pe 12 octombrie, tricolorii vor întâlni în deplasare selecționata bielorusă.

România: Moldovan – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – Cicâldău, Screciu – Stanciu, Hagi, Coman – Puşcaş. Rezerve: Târnovanu, Aioani, Rus, M. Marin, Alibec, Mihăilă,Bîrligea, R. Marin, Olaru, Moruțan, Camora, Sorescu. Selecționer: Edward Iordănescu

Kosovo: Muric – Vojvoda, A. Rrahmani, Aliti, Paqarada – Zhegrova, Berisha, Loshaj , Berisha – Rashica, Muriqi. Rezerve: Ujkani, Bekaj, Hadergjonaj, Beka, Fazliji, Hajrizi, Muslija, Korenica, Rrahmani, Dresevic, Zeqiri, Krasniqi. Antrenor: Primoz Gliha

De același autor

Related Articles