România a învins Cipru, în deplasare, în preliminariile Mondialului de handbal masculin din 2015

HANDBAL MASCULIN:ROMANIA-CIPRU, PRELIMINARIILE CM 2015Naţionala masculină de handbal a României a reuşit o victorie in extremis, cu 31-30 (15-16), cu modesta selecţionată a Ciprului, duminică, 5 ianuarie, la Nicosia, în Grupa A a preliminariilor Campionatului Mondial din 2015, care va fi găzduit de Qatar.

Tricolorii, la una dintre cele mai slabe din ultimii ani, au evitat in extremis un eşec ruşinos în faţa unei echipe care a condus în marea majoritate a timpului. România a avut o singură dată avantaj în prima repriză, 8-7, ciprioţii conducând şi la trei goluri, 14-11, 15-12. După pauză, echipa antrenată de Eliodor Voica a jucat ceva mai bine, a egalat din nou, 18-18, şi a preluat conducerea, cu 20-18. Echipa României a avut în mai multe rânduri două goluri în plus pe tabela de marcaj, dar a ratat ocazia desprinderii decisive, selecţionata din Insula Afroditei revenind la cârmă, cu 27-26, 29-28 şi 30-29. Doar valoarea superioară şi experienţa tricolorilor a făcut să mai marcheze două goluri în ultimele secunde şi să obţină o victorie aproape incredibilă, care îi menţine în cursa pentru calificarea la Mondialul din Qatar.

Au evoluat echipele:

Cipru: Christoforos Nungovitch, Marios Mina – Evangelos Costa (2 goluri), Yiannos Nikiforou (6), Kyriakos Sophocleous, Georgios Stylianou (1), Andreas Georgiou (7), Dimitris Nikiforou, Soteris Proutzos, Nikolas Georgiou, Marios Efstathiadis, Panayiotis Christodolou, Vassilis Demosthenous (7), Julios Argyrou (4), Georgios Christodoulou (3), Michalis Antoniades. Selecţioner: Ioannis Arvanitis.

România: Ionuţ Irimuş, George Şelaru – Andrei Mihalcea (2 goluri), Florin Acatrinei (3), Mihai Asoltanei (1), Flavius Cîmpan (1), Bogdan Criciotoiu, Alex Şimicu (4), Huba Talas (5), Alexandru Csepreghi, Cristian Fenici (5), Cristian Ghiţă (4), Dragoş Iancu, Ionuţ Rotaru (2), Ciprian Şandru, Gabriel Florea (4). Selecţioner: Eliodor Voica.

În clasament, România ocupă primul loc, cu 8 puncte, urmată de Slovacia, 6 p, Italia, 2 p, Cipru, 0 p. Tricolorii vor juca următorul meci pe 8 ianuarie, cu Italia, la Bucureşti. Sursa: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles