România găzduieşte Campionatul European de gimnastică. Urmează zile importante pentru gimnastica românească

România găzduiește un Campionat European de seniori într-o perioadă foarte dificilă pentru gimnastica românească.

Fosta campioană mondială Corina Ungureanu a declarat, într-un interviu acordat agenției de presă Agerpres, că România are șanse reale la medalii la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Cluj-Napoca prin Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu, dar a precizat că așteaptă și surprize din partea celorlalți sportivi români.

Ungureanu este de părere că o surpriză ar putea fi Olivia Cîmpian, de la care așteaptă o evoluție bună la bârnă. Ea susține că Olivia Cîmpian și Ioana Crișan, ambele sportive care au trecut recent de la junioare la senioare, trebuie să demonstreze la Cluj că nu mai sunt gimnaste la început de drum.

Olivia Cîmpian e născută la Arad și e legitimată la CNS Cetate Deva. Ea a câştigat bronzul continental cu echipa de junioare a României, anul trecut în Elveția.

Cvadrupla campioană olimpică Ecaterina Szabo a declarat, că gimnastica de la noi trebuie să arate la Europenele de la Cluj, din această săptămână, că rămâne în picioare.

Szabo a cucerit cinci medalii la JO din 1984 de la Los Angeles, aur la sol, bârnă, sărituri și cu echipa, argint la individual compus. Szabo (50 ani) nu s-a pronunțat în privința componenței lotului feminin al României pentru Europene, precizând că în afară de Cătălina Ponor și Larisa Iordache nu cunoaște fetele.

”Sigur, mi-ar fi plăcut să am o așa competiție la mine în țară, să ai o sală întreagă de partea ta, publicul, fanii, poate și familia. Cu părere de rău, nu s a întâmplat așa ceva în timpul carierei mele. Aș spune că este un avantaj pentru gimnaștii noștri. Acum, știți, oriunde s-ar desfășura competiția, ei trebuie să-și facă treaba, trebuie să fie foarte bine concentrați. În final, în orice țară ar fi, bârna este bârnă, ”paralelul” la fel, totul depinde de tine, trebuie să știi ceea ce vrei”, a spus Szabo.

Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Cluj-Napoca vor desfășura în perioada 19-23 aprilie.

Cele mai citite

Related Articles