[UPDATE] România a învins Slovenia cu 4-1, în întâlnirea de Cupa Davis desfăşurată la Arad

Echipa României s-a calificat în turul al doilea al Grupei I a Cupei Davis, după ce a câștigat patru meciuri.

România a trecut de Slovenia cu scorul de 4-1, la general, în întâlnirea de Cupa Davis, desfăşurată la Arad. Naționala României și-a asigurat victoria încă din primele două zile de concurs, când conducea cu 3-0. Duminică, 6 martie, în ultima zi, Blaz Rola l-a învins pe Adrian Ungur cu 6-3, 6-4, iar Copil s-a impus în fața lui Tomislav Ternar cu 6-3, 6-3. Reprezentativa României va întâlni Spania pentru un loc în play-off-ul Grupei Mondiale a Cupei Davis, tot pe teren propriu, probabil în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în perioada 15-17 iulie.

************

Sâmbătă, perechea Florin Mergea/Horia Tecău a învins cuplul Blaz Rola/Grega Zemlja, cu 6-3, 7-6, 7-6, în Grupa I a Cupei Davis. Duminică vor avea loc ultimele partide de simplu, Ungur îl va întâlni pe Rola, de la ora 14 și Copil va juca împotriva lui Zemlja. România va întâlni în turul doi Spania, tot pe teren propriu, în perioada 15-17 iulie.

*****************

Tenismenii Marius Copil şi Adrian Ungur au câştigat vineri, 4 martie, primele două meciuri de simplu, în confruntarea din primul tur al Cupei Davis, Grupa 1, a zonei Euro-Africane.

Ungur (31 ani, 193 ATP) a făcut un meci formidabil, reușind să întoarcă scorul de la 0-2 la seturi, după ce a salvat o minge de meci, și să câștige la capătul a trei ore și 15 minute de joc. Piteșteanul a jucat bine și în primele două seturi, dar serviciul impecabil al slovenului și câteva erori în momente dificile au făcut ca slovenul să se desprindă. Ungur a reușit 11 ași în acest meci, în timp ce Zemlja a adunat nu mai puțin de 25. Românul a făcut trei duble greșeli, iar slovenul patru, ambii transformând trei din cele șapte mingi de break de care au beneficiat. De remarcat că Ungur a obținut prima sa victorie din 2016, după trei eșecuri la simplu și unul la dublu, în circuitul ATP.

În primul meci de simplu de vineri, tenismanul arădean Marius Copil (25 ani, 202 ATP) l-a învins pe Blaz Rola (25 ani, 160 ATP) cu 7-5, 6-3, 7-6 (5). Copil a obținut victoria la capătul unui meci destul de echilibrat, care a durat două ore și 16 minute. Marius Copil (25 ani, 202 ATP) a părut copleșit de emoții la debutul său în meci, în orașul natal. Marius Copil a realizat nu mai puțin de 17 ași, față de cei 5 ai lui Rola, arădeanul a comis și 5 duble greșeli (slovenul doar una).

Sâmbătă, de la ora 15,00, este programat meciul de dublu, perechea Florin Mergea/Horia Tecău urmând să primească replica slovenilor Aljaz Radinski/Tomislav Ternar, însă nu este exclus ca în locul acestora să joace mai valoroșii Rola și Zemlja.

Duminică vor avea loc ultimele partide de simplu, Ungur – Rola și Copil – Zemlja. Echipa învingătoare va juca pe teren propriu cu Spania, în perioada 15-17 iulie, în al doilea tur al competiției.

România și Slovenia se întâlnesc în premieră în Cupa Davis. (Agerpres)

sursa foto: aradon.ro

Cele mai citite

Related Articles