România bate şi Marea Britanie, la Budapesta, în Fed Cup

Sorana Cîrstea- Heather Watson

Echipa feminină de tenis a României a învins Marea Britanie cu scorul de 2-1, vineri seara, la Budapesta, în Grupa I valorică a Zonei Europa-Africa a competiţiei Fed Cup.

Soarta confruntării a fost decisă de perechea Irina Begu/Monica Niculescu, care s-a impus cu 6-0, 6-2 în meciul de dublu cu Jocelyn Rae/Heather Watson.

Sorana Cîrstea (locul 26 WTA) a fost învinsă neaşteptat în trei seturi de britanica Heather Watson (162 WTA), (foto) cu 6-7 (7), 6-1, 6-4, în primul meci de simplu. Watson are acum 3-0 în meciurile directe cu Sorana, pe care a mai învins-o în 2012 la Miami, în primul tur, cu 6-3, 3-6, 7-6 (4), şi anul trecut în primul tur la Auckland (abandon la 6-3 pentru britanică).

În al doilea meci de simplu, Simona Halep (locul 10 WTA la simplu) a trecut fără probleme de Johanna Konta (118 WTA), cu 6-1, 6-4, şi a restabilit egalitatea.

România învinsese Ungaria cu scorul de 2-1, miercuri, în primul meci de la Budapesta, în timp ce Marea Britanie trecuse de Letonia cu 2-1. În cealaltă partidă de vineri, Ungaria a dispus cu 2-1 de Letonia.

România va înfrunta sâmbătă formaţia Letoniei (17,00). Dacă va câştiga această grupă, România va întâlni într-un play-off câştigătoarea grupei C, din care fac parte Ucraina, Austria, Slovenia şi Israel. Ucraina ocupă primul loc, după ce a dispus de Slovenia şi Israel cu acelaşi scor, 3-0.

(Sursa: Agerpres)

(Daniel Babun)

De același autor

Related Articles