România – argint în proba masculină de sabie, la Mondialele de la Budapesta

Tiberiu Dolniceanu, bronz la Mondialele de la BudapestaRomânia a cucerit medaliile de argint în proba masculină de sabie pe echipe, sâmbătă, 10 august, la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta, după ce a fost învinsă în finală de Rusia cu scorul de 45-38. România câştigase aurul mondial în această probă în 2009 (Antalya), în vreme ce Rusia s-a impus la ultimele două ediţii ale Mondialelor (Paris 2010 şi Catania 2011).
Tricolorii (Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălăţanu, Iulian Teodosiu) au început bine finala şi aveau 6-2 după asalturile lui Dolniceanu în faţa lui Veniamin Reşetnikov. Alin Badea a avut apoi 9-5 în disputa cu Nikolai Kovalev, dar în cele din urmă rusul a făcut ca diferenţa să fie minimă, 10-9. Aleksei Iakimenko a adus avantaj ruşilor în meciul următor, cu Ciprian Gălăţanu, iar Reşetnikov (cu Badea) şi Iakimenko (în faţa lui Dolniceanu) au mărit avantajul campioanei mondiale la 25-17. Ecartul s-a menţinut până la final, cu mici variaţii, astfel că Rusia s-a impus cu 45-38 şi a cucerit medaliile de aur.
România a trecut în şaisprezecimi de Australia, cu scorul de 45-15, în optimi a învins Polonia cu 45-37, în sferturile de finală au dispus de echipa gazdă, Ungaria, la diferenţă de o singură tuşă, 45-44, iar în semifinale au învins formaţia Belarus, la fel de dramatic, cu 45-44.
Pentru delegaţia României este a doua medalie la Mondialele de la Budapesta, după bronzul cucerit în proba individuală de sabie. Duminică va avea loc concursul feminin de spadă pe echipe, unde România poate spera la o medalie. Sursa: Agerpres

De același autor

Related Articles