România are o primă finalistă la Campionatele Mondiale de atletism de la Moscova, chiar din prima zi

Ancuta BobocelAncuţa Bobocel este prima finalistă din ţara noastră la Campionatele Mondiale de atletism de la Moscova. Sâmbătă, în prima zi a competiţiei, ea a obţinut al 6-lea timp în semifinalele probei de 3.000 m obstacole, cu cel mai bun rezultat al sezonului – 9min 35sec 78/100.

La 400 m plat, junioara Bianca Răzor, una dintre cele mai tinere sportive de la Mondialele de seniori moscovite (a împlinit 19 ani chiar cu 2 zile în urmă), a evoluat în seria a 4-a (din 5 ale probei), calificându-se în semifinale, o performanţă excelentă pentru o debutantă, cu cel mai bun rezultat al carierei 51sec 51/100.

În prima reuniune, în preliminariile probei feminine de aruncarea discului, veterana concursului, dar şi deţinătoarea recordului de participări, 10 din 14 ediţii, românca Nicoleta Grasu s-a oprit calificări, cu o aruncare de numai 56m 31 cm, a 22-a din concurs. De altfel, Nicoleta Grasu, 42 ani, de 4 ori medaliată la Mondiale, o dată cu argint şi de 3 ori cu bronz, a prins şi grupa cea mai dificilă, grupa B, din care s-au calificat 8 din cele 12 finaliste.

De același autor

Related Articles