România abordează cu ambiţii mari Olimpiada japoneză. Mihai Covaliu: „Sunt convins că la Tokyo vom stopa acest declin al medaliilor olimpice”

Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, şi-a exprimat convingerea că sportivii români vor stopa la Tokyo declinul rezultatelor olimpice,  fenomen evident în ultimele două decenii. De la Sydney 2000, numărul medaliilor României a fost în continuă scădere, ajungând de la 26 la numai 4 la Rio.Într-un interviu pentru Agerpres, campionul olimpic din 2000 a afirmat că sportivii români au avut condiţii de pregătire excelente prin intermediul programului Samurai derulat de COSR.

“Sunt convins că la Tokyo ne vom prezenta mult mai bine. Ştiu cât am muncit alături de colegii mei de la COSR pentru a stopa acest declin. De acum vom creşte. Avem foarte clar stabilit ce trebuie făcut. Însă nu putem singuri. Avem nevoie de susţinerea guvernului şi a partenerilor noştri. Noi reprezentăm România la cel mai înalt nivel. Vrem să câştigăm medalii, să aducem bucurie tuturor românilor după această perioadă foarte dificilă. Putem, sunt convins. Programul Samurai este cel mai important pentru aceste Jocuri Olimpice. Aici vom vedea rezultatele. Cei care au ieşit din program nu au reuşit să ţină pasul, nu au avut constanţă şi normal că au ieşit din program. Este un program flexibil, bazat pe rezultate, şi anume locurile 1-6 de la campionatele mondiale. Trebuie să ai valoare, constanţă, să confirmi an de an că poţi rămâne între primii 6 sportivi din lume. Nu este uşor. Sunt foarte curios să văd câţi dintre cei 33 de samurai vor câştiga medalii. Au avut toate condiţiile să se califice şi să fie în cea mai bună formă pentru Tokyo”, a spus Covaliu. Preşedintele COSR a adăugat că se aşteaptă la o surpriză din partea sportivilor care vor reprezenta România în premieră la baschet 3×3 şi triatlon, sportivi despre care a afirmat că sunt foarte ambiţioşi în ceea ce priveşte câştigarea medaliilor olimpice.

Echipa olimpică a României cuprinde 101 sportivi, 46 la feminin şi 55 la masculin, la 17 discipline sportive. Delegaţia cuprinde şi 9 rezerve, precum şi nu mai puţin de 40 de antrenori.

Tricolorii vor concura la înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet feminin 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.

foto: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles