[UPDATE] România a pierdut partida din Cupa Davis cu Ucraina

Horia Tecau-Marius CopilDuminică, 2 februarie:

Ultima partidă de simplu a întâlnirii de Cupa Davis dintre România şi Ucraina, din Grupa 1 a zonei Europa-Africa, care ar fi trebuit să îi opună pe Adrian Ungur şi Ilia Marcenko, nu s-a mai disputat deoarece nu mai avea importanţă pentru rezultat. Ucraina şi-a adjudecat victoria cu 3-1.

…………………………………………………………….

După 4 partide, Ucraina şi-a asigurat victoria în faţa României, conducând cu 3-1 în meciul contând pentru primul tur al Grupei 1, zona Europa-Africa a Cupei Davis, punctul decisiv fiind realizat duminică de Serghei Stahovski, care l-a învins cu 3-6, 6-3, 6-2, 6-2 pe Victor Hănescu, după numai 2 ore şi 15 minute de joc, în sala Megaron din Dnepropetrovsk.

Hănescu, care şi în prima zi a condus cu 2-0 la seturi în partida cu Ilia Marcenko, pierzând în cele din urmă cu 2-3, a început bine jocul de duminică, adjudecându-şi primul set la 3, după care s-a relaxat aproape inexplicabil, fiind condus în manşa a doua cu 5-0. Şi-a revenit, a ajuns la 3-5, moment în care au ‘contribuit’ şi arbitrii de linie, localnici, care nu au reacţionat la o minge clar în aut a lui Stahovski, ce ar fi putut duce la un break pentru jucătorul român. Marcat psihic de acest lucru, probabil, Hănescu a fost dominat clar în ultimele 2 seturi, pierdute clar, la 2.

În urma acestui rezultat, Ucraina obţine calificarea în turul secund al grupei, în care va întâlni Suedia, în timp ce România va evolua în compania Letoniei, pentru a se menţine în acest eşalon al Cupei Davis, penultimul ca valoare.Sursa:Agerpres

Sâmbătă, 1 februarie:

Echipa de tenis a României a reuşit să reducă scorul (1-2) în întâlnirea de Cupa Davis, din primul tur al Grupei 1, zona Europa-Africa, cu Ucraina, de la Dnepropetrovsk, obţinând victoria în proba de dublu, în care perechea Horia Tecău/Marius Copil a învins în patru seturi, 5-7, 6-3, 6-4, 6-4, cuplul Denis Molcianov/Serghei Bubka jr.

Cu Horia Tecău diminuat de o întindere musculară la gemenii piciorului stâng, perechea română şi-a materializat în cele din urmă superioritatea tehnică, mizând pe schimburi scurte de mingi, ca urmare unui serviciu puternic şi bine plasat din partea ambilor jucători. Încă o dată, Horia Tecău, cel mai bun jucător de dublu al nostru, şi-a demonstrat valoarea în această probă, în timp ce Marius Copil, mai puţin experimentat, a arătat că este un tenisman valoros pe suprafeţe rapide, cum este cea de la Dnepropetrovsk.

În primele două partide de simplu, disputate vineri, Serghei Stahovski l-a învins pe Adrian Ungur cu 6-3, 6-1, 6-4, iar Ilia Marcenko a dipus în cinci seturi, 4-6, 2-6, 6-3, 7-6 (6), 6-4, de Victor Hănescu.

Duminică, de la ora 14,00, sunt programate ultimele două meciuri de simplu: Serghei Stahovski – Victor Hănescu şi Ilia Marcenko – Adrian Ungur.Sursa:Agerpres

De același autor

Related Articles