România a fost egala Slovaciei în meciul amical de fotbal

Bogdan StancuNaţionalele de fotbal ale României şi Slovaciei au terminat la egalitate, 1-1 (1-0), miercuri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un meci amical. Bogdan Stancu (43) a deschis scorul pentru echipa noastră, dar oaspeţii au egalat după pauză prin Stanislav Sestak (56).

Meciul a început cu o mare ocazie de gol a oaspeţilor, după ce Sestak a scăpat foarte uşor de Latovlevici şi a tras la colţul lung, mingea izbind bara (2). Tricolorii au replicat la scurt timp, prin Stancu, al cărui şut din afara careului s-a dus alături de poarta lui Mucha (6).
Jocul a fost relaxat de ambele părţi, cu multe greşeli tehnice şi lipsă de concentrare, dar echipa noastră a avut o perioadă bună la mijlocul primei reprize, când şi-a creat câteva situaţii notabile. Lazăr a slalomat la propriu prin apărarea oaspete şi a centrat pentru Torje, care a trimis în plasă, însă micuţul mijlocaş se afla în poziţie de ofsaid şi golul a fost anulat (22). Stancu a reluat bine cu capul (25), dar Mucha a respins.
Apoi a fost rândul slovacilor să aibă ocazii mari de gol, prin incisivul Sestak, care a tras de lângă Latovlevici şi doar intervenţia providenţială a lui Tătăruşanu a făcut ca scorul să rămână ”alb” (28). Weiss şi-a încercat şansa din afara careului, dar şutul său a trecut peste transversală (29), după care Jakubko a ratat o situaţie bună, din careu, după o minge pierdută de Chiricheş (36).

Tricolorii au avut câteva faze fixe cu potenţial, dar nu au reuşit să le trateze cum trebuie pentru a deveni faze periculoase cu adevărat.
România a deschis scorul în min. 43, când Torje a centrat la bara a doua, de unde Bogdan Stancu a trimis mingea în plasă: 1-0.
Slovacia a început mai bine şi repriza a doua, iar în min. 56 a reuşit egalarea, prin Sestak, din centrarea lui Weiss, cu capul, de lângă stelistul Latovlevici, care l-a scăpat din nou pe adversarul său direct: 1-1.
Pintilii (64) a tras pe direcţia portarului, din întoarcere, după care tot el a tras pe lângă poartă din careu, în urma unui corner (76).
Jocul a trenat, fiind lipsit de cursivitate în condiţiile a numeroase schimbări de o parte şi alte. România a jucat ultimele aproape zece minute în inferioritate, după ce Marica a fost lovit la faţă într-un duel la mijlocul terenului. Kucka a avut şansa de a aduce victoria pentru Slovacia, dar Tătăruşanu a respins lovitura liberă executată de acesta (90+3).

Tricolorii au făcut un joc modest cu Slovacia, ajungând să fie huiduiţi pe final de puţinii spectatori prezenţi, după ce nu au prea atins mingea în ultimele minute. Rezultatul poate fi considerat drept echitabil.
Partida cu Slovacia a fost ultima verificare a tricolorilor înaintea meciurilor decisive cu Ungaria (6 septembrie) şi Turcia (10 septembrie), ambele la Bucureşti, în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

Bucureşti, Arena Naţională: 6.738 spectatori
Au evoluat echipele:
România: 12. Ciprian Tătăruşanu – 2. Alexandru Măţel (22. Constantin Nica, 71), 17. Valerică Găman (15. Dorin Goian, 46), 6. Vlad Chiricheş (căpitan), 14. Iasmin Latovlevici – 8. Costin Lazăr (5. Mihai Pintilii, 465), 4. Ovidiu Hoban – 11. Gabriel Torje (16. Bănel Nicoliţă, 62j ), 20. Alexandru Maxim (7. Gheorghe Grozav, 46), 10. Cristian Tănase (9. Ciprian Marica, 77) – 19. Bogdan Stancu. Selecţioner: Victor Piţurcă.
Rezerve neutilizate: 1. Bogdan Lobonţ, 23. Silviu Lung jr – 21. Dragoş Grigore, 13. Ionuţ Neagu, 18. Marius Alexe.

Slovacia: 1. Jan Mucha – 2. Peter Pekarik, 5. Marian Cisovsky, 4. Jan Durica, 6. Michal Breznanik (16. Kornel Salata, 62) – 15. Tomas Kona (22. Viktor Pecovsky, 62), 19. Juraj Kucka – 9. Stanislav Sestak (10. David Depetris, 79), 17. Marek Hamsik (căpitan; 21. Samuel Stefanik, 65), 7. Vladimir Weiss (20. Robert Mak, 70) – 14. Martin Jakubko (11. Adam Nemec, 46). Selecţioner: Jan Kozak.
Rezerve neutilizate: 12. Dusan Kuciak, 23. Matus Kozacik – 8. Jozef Piacek.

Arbitru: Neil Doyle; arbitri asistenţi: Wayne McDonnell, Ciaran Delaney (toţi din Irlanda); arbitru de rezervă: Marius Avram (Bucureşti)
Cartonaşe galbene: Lazăr (23), Kona (33), Cisovsky (42), Durica (73), Nica (90+2).Sursa:Agerpres

Cele mai citite

Related Articles