România a câştigat în Belarus

Romania

Naţionala de handbal feminin a României s-a impus miercuri în deplasare în faţa reprezentativei similare a Belarusului cu 30-28.

Această victorie a adus selecţionata noastră mai aproape de calificarea la Campionatul European 2014, organizat în decembrie, în comun de Ungaria şi Croaţia.

Naţionala României a condus meciul dar s-a impus destul de greu. Belarus a început mai bine jocul dar tricolorele au preluat conducerea în minutul 13 şi nu a mai cedat. Naţionala din Belarus a reuşit de mai multe ori să se apropie pe tabelă. Pe finalul meciului gazdele au egalat, 27-27. Ada Nechita a reuşit să înscrie de 3 ori pe contraatac şi elevele antrenate de Gheorghe Tadici şi reşiţeanul Florin Pera au câştigat cu 30-28.

În grupa a şasea preliminară Norvegia conduce clasamentul cu 8 puncte, România ocupă poziţia secundă cu 2 puncte, iar Belarus nu are nici un punct. Meciul retur cu Belarus se va disputa duminică 15 iunie, la Baia Mare. Pentru România este suficient și un rezultat de egalitate pentru a se califica la Campionatul European din perioada 7-21 decembrie.

Sursa foto:arenabihoreana.ro

(Marius Mureşan)

Cele mai citite

Related Articles