Rezultatul meciului pentru locul 7 dintre HC Adrian Petrea şi Dunărea Călăraşi, decis după aruncări de la 7 m!

În  cadrul etapei a 3-a a play-offului a ligii nationale de handbal, pentru calificarea pe locurile 7-8,  vineri, 20 mai s-au întâlnit în Sala Polivalentă echipele HC Adrian Petrea şi HC Dunărea 2014 Călăraşi, aceasta din urmă fiind pregătită de către Aihan Omer.

HC Adrian Petrea Reşiţa – HC Dunarea 2014 Călăraşi  31-33,după aruncări de la 7 metri, 29-29 final, 12-19 la pauză

Prima partidă pentru calificarea pe locurile 7,  HC Adrian Petrea Reşiţa şi HC Dunărea 2014 Călăraşi  a avut un istoric interesant, ambele formaţii putând să-şi apropie victoria în timpul regulamentar. După un început echilibrat, Dunărea Călăraşi a rupt pentru prima dată echilibrul partidei, pe finalul primei reprize, când în decurs de şapte minute  a reuşit o serie de cinci goluri consecutive, şi să se distanţeze de la 12-12 la cinci goluri, 12-17, scor consemnat de altfel si la pauza meciului. La rândul  lor, reşitenii au reusit cu ajutorul publicului şi a portarului Andy Sămînţă să revină în  joc şi chiar să răstoarne situaţia în favoarea Reşiţei 21-19 în minutul  43. S-a mers aproape cap la cap, pînă în minutul 55, când elevii lui Aihan Omer au răsturnat situaţia in favoarea lor: 27-28, scor consemnat în minutul 59.

Finalul partidei a fost dramatic s-a ajuns la 28-29, în minutul 60, iar când mai erau patru secunde de joc, antrenorul Adrian Petrea a renunţat la portar, l-a introdus în teren pe Eremia Pârăianu cu tricou distinct, iar reşiţenii au finalizat cu gol, prin reuşita lui Popovici.  Popovici Tiberiu a fost practic golgeterul meciului cu 12 goluri, în timp ce  Răzvan Gavriloaia (Dunărea Călăraşi, cu 7 goluri marcate a fost cel mai prolific jucător de la oaspeţi.

A fost 29-29 la finalul celor 60 de minute regulamentare şi partida a ajuns la loteria penaltiurilor.

In play-off se joacă pe principiul cel mai bun din trei întâlniri, dar nici o partidă nu are voie să se termine la egalitate.

Au executat aruncări de la 7 metri:  Kumogorodskyy (gol), Gavriloaia (gol), Vartic (ratare), Mateaş (gol), Constantin Ignat (gol) – pentru Dunărea Călăraşi.

Au executat aruncări de departajare pentru Reşiţa: Heimbach (ratare – lovitură în bară), Popovici (ratare, a parat portarul), Trifkovic (gol) şi Dospinescu (gol).

În final, partida s-a încheiat cu victoria echipei din Călăraşi, cu scorul de 33-31.

Următoarea partidă a HC Petrea Reşiţa este programată miercuri 25 mai 2016, la ora 16,00 la Călăraşi.

Florin Ştiube

Cele mai citite

Related Articles