Rezultate promiţătoare pentru atleţii caransebeşeni la Naţionalele U16

Atleţii caransebeşeni s-au întors cu rezultate foarte bune de la Bacău, acolo unde s-au desfăşurat Campionatele Naţionale Under 16.  Marius Boboc a urcat pe podium, iar ceilalţi reprezentanţi ai grupării CSS Caransebeş au realizat cu toţii recorduri personale. Cu detalii despre rezultatele caransebeşenilor, antrenorul emerit Cristian Dragomir.

“Mă bucură faptul că Marius Boboc, un sportiv de 15 ani neîmpliniți – are doar 14 ani, este născut în 2009 –  a luat medalie de bronz în proba de 3000 m cu o performanță foarte bună, 9 minute, 41 de secunde și 95 de sutimi. Este pentru el un record personal îmbunătățit cu 15 secunde. Cred eu că exemplul lui Lucian Ştefan, care este mai mare decât el cu trei ani, a avut impactul pe care eu îl apreciez ca fiind extrem de pozitiv – pentru că l-a stimulat să se antreneze mult mai consistent, mai coerent și cu mai multă ambiție. Speranța mea este că Marius va deveni și el un atlet de mare perspectivă pentru viitorul aletismului românesc.

Anul acesta am reușit să încropim şi o ștafetă competitivă la fete în proba de 4×400 m. Aceste fetițe încă nu au definitivat probele pentru care se antrenează – probabil că una dintre ele va face sărituri,  alta va face garduri, alta viteză ș.a.m.d.  – dar proba asta, fiind o distanță intermediară, ne cam folosește în toate direcțiile. Am rulat această ștafetă și la Campionatul Național U18, unde s-au clasat pe locul nouă, și am văzut ce avem de îmbunătățit. Acum, la Bacă,u ne-am luptat să câștigăm o medalie. Din păcate s-au clasat doar pe locul patru, dar cu record personal. Şi toate performanțele lor de timp individual sunt tot recorduri personale. Ele au alergat și în proba individuală de 400 m cu o zi înainte, iar faptul că-și îmbunătățesc tot timpul aceste personal best-uri îmi dau mie speranța că în vară vor reuși să se claseze printre primele sportive și în probele individuale – unde deocamdată sunt atlete de pluton. Dar, ca echipă, este una dintre cele mai redutabile echipe în momentul de față, cu atât mai mult cu cât celelalte cluburi, în general, au duble legitimări – lucru perfect permis, să nu mă înțelegeți greșit. Este voie să faci treaba asta și cred că este și necesar, pentru că în felul acesta crește calitatea rezultatului și, evident, performanțele se îmbunătățesc. Componența ştafetei noastre este Alexandra Pudescu, Oana Cubin, Isabela Cubin şi Bianca Roşca.

De asemenea, a mai fost în competiție și fratele Biancăi, Ionel Roșca, sportiv care și-a făcut un record personal în proba de 60 m – și cred că și el va fi din vară un sprinter de mare valoare al generației lui. (…)

Urmează un cantonament de pregătire la Izvorani, un stagiu organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, unde voi participa cu Lucian Ştefan, care este susținut de COSR. Dar, pe lângă Lucian, mai iau cu mine încă cinci atleți în care îmi pun mari speranțe. Participarea lor este asigurată din bugetul propriu al grupării CSS Caransebeş, dar şi cu sprijin din partea sponsorului nostru, Dacus Caransebeş.”

Cele mai citite

Related Articles