RETROSPECTIVA SPORTIVĂ 2015: Campionatul Naţional de marş pe şosea de la Reşiţa, organizat pentru a 10-a oară la Reşiţa

CN mars pe sosea Resita 2015

Sportul românesc s-a confruntat cu dificultăţi financiare anul trecut, probleme care nu au ocolit nici echipele din vestul ţării.

Anul 2015 a început cu neajunsuri pentru divizionara secundă Metalul Reşiţa. De fapt aceste sincope au continuat din anul precedent şi nici la această oră ele nu sunt rezolvate. Dimpotrivă, Metalul nu a reuşit să obţină decât o victorie şi un egal în 18 partide, din actualul sezon al Ligii a doua, totalizând 4 puncte. Dar ne întoarcem la început de 2015, când formaţia reşiţeană a pierdut mai mulţi jucători, trei dintre ei plecând la colega de serie, FC Caransebeş. Situaţia de la gruparea din Valea Domanului şi de la echipa gugulană, s-a înrăutăţit pe tot parcursul anului. Cele două echipe au rămas în eşalonul secund, la încheierea ediţiei 2014-2015 a Ligii a doua.

Luptătorii de la CSM Reşiţa au câştigat 5 medalii la Campionatul Naţional pentru seniori, găzduit de Cluj-Napoca, în ianuarie. Surpriza întrecerii a fost Diana Franţ, fostă Mudrag, care a cucerit medalia de aur la categoria 75 kg, sportiva revenind în competiţii după o pauză de doi ani. Vlad Caraş a devenit campion naţional la 97 kg, iar Andrei Franţ a obţinut argintul la 86 kg. Luptătorii reşiţeni au mai câştigat două medalii de bronz prin Ciprian Chiru la 85 kg şi Valentin Popescu la categoria 61 kg. În clasamentul pe cluburi, CSM Reşiţa a ocupat locul trei.

Reşiţeanca Alina Vuc a câştigat medalia de argint în finala categoriei 48 kg, la Campionatele Europene de lupte sub 23 de ani, din Polonia, la sfârşitul lunii martie.

Pugiliştii de la CSM Reşiţa au cucerit o medalie de aur şi una de bronz la Cupa României pentru seniori, organizată în Brăila. În finala categoriei 75 kg, Alexandru Bibiricea a fost declarat învingător la puncte, iar Andrei Dragomir, a obţinut bronzul, la categoria 56 kg.

Pugiliştii reşiţeni s-au întors cu o medalie de aur şi de la Campionatele Naţionale rezervate juniorilor, desfăşurate în municipiul Buzău. Daniel Anca a devenit campion naţional la categoria 80 kg.

Atleţii reşiţeni au obţinut opt medalii la Campionatul Naţional de marş pe şosea de la Reşiţa, organizat pentru a 10-a oară la Reşiţa. Competiţia s-a desfăşurat la sfârşitul lunii martie. Sportivii de la CS Universitatea Reşiţa au cucerit opt medalii, prin Alexandra Aichimoaie, Alin Ştirbu, Robert Laţcu, Remus Rădoi, Nikolas Gherghinescu, echipele de seniori şi juniori.

Poli Timişoara a părăsit Cupa României la handbal masculin, ediţia 2015. Bănăţenii au fost eliminaţi în sferturile de finală de campioana HCM Constanţa. La scurt timp, conducerea clubului şi antrenorul Constantin Ştefan au decis, de comun acord, să încheie colaborarea care dura de aproape doi ani. În locul lui Ştefan a venit muntenegreanul Pero Milosevic.

Franţa a învins Qatarul cu 25-22, la Doha, în finala Campionatul Mondial de handbal masculin. Franţa a stabilit un record, devenind prima ţară cu cinci titluri mondiale, devansând România şi Suedia. Cupa Preşedintelui a fost cucerită de Cehia care a dispus de Belarus cu 32-31.

Simona Halep a câştigat în prima parte a anului 2015 trei titluri. În ianuarie s-a impus în finala turneului de la Shenzhen împotriva elveţiencei Timea Bacsinszky. În februarie a câştigat la Dubai, după ce a dispus de sportiva din Cehia- Karolina Pliskova. Iar în martie, Simona Halep a învins-o pe sârboaica Jelena Jankovic în finala de la Indian Wells.

Perechea Irina Begu/Monica Niculescu a adus victoria echipei feminine de tenis a României în faţa Spaniei, cu 3-2, la Galaţi, în primul tur al Grupei Mondiale 2 a Fed Cup. Begu şi Niculescu au câştigat partida de dublu cu perechea spaniolă Garbine Muguruza/Anabel Medina-Garrigues, în meciul decisiv. În aprilie, România înfrunta Canada, în deplasare, în barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federaţiilor.

foto arhivă

(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles