Retezatul Haţeg, prea tare pentru Magica Balta Caransebeş. Ion Bica: „Sperăm să promovăm la anul”

Visul promovării nu s-a îndeplinit pentru echipa de fotbal Magica Balta. În dubla de baraj pentru accederea în Liga a III-a, campioana judeţeană din Caraş-Severin a avut viaţă grea cu fruntaşa Hunedoarei, Retezatul Haţeg. După 1-4 în manşa tur de la Haţeg, caransebeşenii n-au reuşit să obţină în weekend decât un rezultat de egalitate, 0-0, în faţa propriilor suporteri. Haţegul urcă în eşalonul trei, iar Magica nu reuşeşte să calce pe urmele ultimelor două promovate cărăşene, Progresul Ezeriş şi Voinţa Lupac. Formaţia caransebeşeană a plătit tribut lipsei de experienţă, a apreciat la final antrenorul Ion Bica.

„Ce pot să zic? Noi am încercat. Sper că ne vom așeza la masa discuţiilor cu conducerea și sper să înțeleagă şi ei că pentru a face performanță trebuie mai mulți jucători de valoare, pentru că noi avem foarte puțini fotbaliști valoroși. La noi a fost foarte multă muncă și ambiție. Am fost o familie și așa am ajuns să câștigăm campionatul. Dar, ca să joci la baraj și să ajungi în Liga 3 este cu totul altceva. Pot spune că doar suporterii noștri au promovat în Liga 3 în urma atmosferei pe care au creat-o, iar noi am ratat barajul. Indiferent de joc și de rezultat, acești suporteri ne-au încurajat și au fost alături de noi. Le mulțumesc și îi aplaud că ne-au susținut. În tot lotul am avut doar trei jucători care au mai evoluat la un baraj. Restul sunt tineri, fără experiență și nu știu ce înseamnă un asemenea meci. Emoțiile și-au pus amprenta pe jocul lor. Sperăm să promovăm la anul, Caransebeşului îi lipseşte Liga a III-a. Oraşul are nevoie de așa ceva. Avem o pepinieră de copii şi aici, la Magica Balta, dar și la Clubul Sportiv Școlar Caransebeș, unde am şi eu catedră. Pentru aceşti tineri ar fi un exemplu şi un pas înainte. Cei de la Progresul Ezeriș și de la Voința Lupac au fost mult mai organizați, cu loturi valoric mai bune. Au plecat de la bun început cu gândul de a promova și au reușit. Noi am plecat cu gândul de a forma o echipă, de a juca de plăcere pentru publicul din Caransebeș, dar de la o etapă la alta ne-am impus singuri obiectivul de a promova. Obiectivul l-am îndeplinit parțial, am câștigat campionatul, dar un baraj este cu totul altceva. Dacă nu ai un lot valoros, la un baraj nu prea poți să faci față contracandidatelor”, a declarat tehnicianul Ion Bica.

Dacă microbiştii din Caransebeş mai au de aşteptat, la Haţeg, Ineu şi Buziaş se va juca sezonul viitor fotbal de Liga a III-a. Campioana Aradului, ACB Ineu, a câştigat cu scorul general de 11-2 barajul de promovare contra formaţiei Recolta Dănceu, fruntaşa din Mehedinţi. Phoenix Buziaş, ocupanta primului loc în Liga a IV-a Timiş, merge şi ea în Liga a III-a, după o dublă câştigată cu 4-0 în faţa campioanei Gorjului, CSO Turceni.


foto: facebook ACS Magica Balta Caransebes

De același autor

Related Articles