Restart perfect pentru CSM Reșița! Steaua nu ia nimic din Valea Domanului

A fost din nou sărbătoare în Valea Domanului, la mult-așteptatul duel dintre CSM Reșița și CSA Steaua. Înaintea meciului din etapa a 16-a, fotbaliștii rossoneri au promis spectacol – și s-au ținut de cuvânt. În faţa a circa 5000 de spectatori, formația reșițeană a jucat exact așa cum și-a dorit antrenorul Flavius Stoican: curajos, dezinvolt, cu dăruire din primul până în ultimul minut. Iar spectacolul din teren a fost completat perfect de animaţia din tribune: Guardia Ultra şi galeria stelistă şi-au încurajat fără încetare favoriţii.

Gazdele au deschis scorul în minutul 20 prin Rimovecz, care a marcat cu capul din câţiva metri, după o lovitură liberă executată de Drăghiceanu de la circa 30 m, lateral dreapta. Steaua a egalat în minutul 34, tot în urma unei lovituri libere. Şutul deviat al lui Chipirliu l-a păcălit pe goalkeeperul Rus. Soarta celor trei puncte a fost decisă practic în debutul reprizei secunde: la două minute de la reluare, Burlacu a fost faultat în careu, iar penaltiul acordat corect Reşiţei a fost transformat de Drăghiceanu. Acelaşi jucător şi-a asigurat peste numai două minute titlul neoficial de cel mai bun jucător al meciului: tehnicul decar reşiţean a marcat după o frumoasă acţiune personală.

Ultima parte a meciului a fost ceva mai echilibrată, dar tabela nu s-a mai modificat. CSM Reşiţa-CSA Steaua, scor final 3-1, după un duel în care entuziasmul roş-negru a învins blazarea stelistă. Antrenorul bucureştenilor, Daniel Opriţa, nu şi-a menajat jucătorii la conferinţa de presă:

“Victorie meritată a Reșiței, chiar dacă aș fi avut de contestat anumite faze – dar e greu, la scorul ăsta și la ce am jucat noi, să mai mă leg de arbitraj. Deși au fost două faze, un penalty în prima repriză și faza de la primul gol. Vă spun lucrurile acestea nu pe ca o scuză, că n-avem nicio scuză la cum ne-am prezentat astăzi. Dezastru, jalnic, rușinos pentru ei – nu vreau să-i numesc Steaua, pentru că noi nu suntem Steaua, la ce am jucat astăzi. Doar cei care au venit să ne susţină în tribună trebuie să fie Steaua – jucătorii, nu. E o rușine ce au făcut. (…) Să te prezinţi așa, să nu ai rușine, înseamnă că n-ai caracter. N-au caracter acești băieți care au venit să-și bată joc de emblema clubului, de suporteri, de toată lumea. Îmi cer eu scuze în numele lor. Efectiv, dacă te prezinţi aşa, înseamnă că nu vrei să joci pentru clubul acesta.”

De cealaltă parte, antrenorul Reşiţei, Flavius Stoican şi-a lăudat elevii şi a dedicat victoria tuturor suporterilor rossoneri.

“O victorie importantă pentru noi – și vreau să o dedicăm oamenilor care iubesc această echipă, oamenilor care au venit la stadion și orașului Reșița – pentru că oraşul avea nevoie de o astfel de bucurie. În ceea ce privește jocul, cred că am fost echipa care a controlat ostilitățile, care a câștigat mai multe dueluri, care și-a dorit într-adevăr să marcheze goluri. Am  avut și neșansă ca la o lovitură liberă să primim un gol contrar cursului jocului – dar ceea ce mă bucură este faptul că după pauză am ieșit la fel de determinaţi de la vestiare și ne-am desprins pe tabela de marcaj.  Deci consider că e o victorie meritată.

Un alt motiv de bucurie pentru mine este faptul că nici la 3-1 nu voiam să ne oprim. Asta încerc să imprim jucătorilor, să nu ne mulțumim cu puțin. Dacă prindem un adversar și simțim că îl dominăm, să credem până la capăt că putem marca goluri ,pentru că oamenii de asta vin la stadion. Trei puncte importante pentru noi, dar exact cum v-am spus și înainte de partidă, nu vom face sărbătoare, nu vom face nuntă – aşa cum nu facem înmormântare la înfrângeri.  Trebuie să rămânem conectați, focusaţi, pentru că se pot întâmpla lucruri frumoase la Reșița.

Jucătorii sunt principali artizani ai succesului, asta cu siguranță, dar fără ajutorul oamenilor din staff credeți-mă că era foarte foarte greu – și vreau să le mulțumesc lui Ştefan Bărboianu, lui Adi Popa, lui Ovidiu Popescu, lui Zimmermann, antrenorul cu portarii, și tuturor celor care pun numărul  la echipă.”

Câteva instantanee surprinse de fotograful Zoli Bagosi la sărbătoarea fotbalistică a Reşiţei:

CSM Reșița: I. Rus – Dolghi, Elton da Silva, Rimovecz – Gomboș, Dudea, D. Fărăgău, Fota – Drăghiceanu, Andr. Burlacu – Lascu
Rezerve: Mereu – Mensah, Cega, Fr. Cristea, Chera, Napoleane, Al. Negru, Bărboianu, Cip. Rus
Antrenor: Flavius Stoican

Steaua: Frănculescu – Drăghici, Vîrtej, Beța, Ad. Ilie – Ceceri, Rober Sierra, Mancuso, Dav. Matei – Nacho Heras, Chipirliu
Rezerve: H. Iancu – Dav. Maftei, Gab. Dumitru, Bărbulescu, Raicu, Chunchukov, Boiciuc, Pau Miguelez, Rz. Florea
Antrenor: Daniel Oprița

După 16 etape, CSM Reşiţa are 23 de puncte, total cu care urcă deocamdată pe locul 7 al clasamentului. În runda următoare, pe 2 martie, rossonerii vor juca în deplasare la ocupanta locului 13, CSM Slatina.

foto: Zoli Bagosi

Cele mai citite

Related Articles