Reşiţenii Daria Grigoroiu şi Cristian Roiban, pe prima treaptă a podiumului la Internaţionalele de atletism ale României

Vitezista reşiţeană Daria Grigoroiu şi-a reconfirmat valoarea la primul concurs major al verii. În cadrul Campionatelor Internaţionale de atletism ale României de la Bucureşti, sportiva de 20 ani a cucerit medalia de aur la 100 m garduri, cu un timp care i-a asigurat şi calificarea la Europenele de tineret de luna viitoare. Detaliază antrenorul Ştefan Nagy.

“Daria Grigoroiu a reușit să-și îmbunătățească cel mai bun rezultat al ei: a obţinut un record personal în proba de 100 m garduri cu timpul de 13 secunde şi 59 de sutimi – iar cu această performanţă a reușit să îndeplinească și baremul pentru participarea la Campionatul European de tineret care va avea loc în Finlanda în perioada 13-15 iulie. Datorită valorii ei,  a reușit să obțină un contract cu clubul Rapid, un contract destul de avantajos care-i asigură o anumită liniște financiară – și astfel ea poate să se pregătească foarte bine în condiții deosebite. Este studentă la Facultatea din Reșița, ea a rămas să se pregătească în continuare cu mine și este în continuare atleta clubului CSU Reşiţa,  doar are dublă legitimare cu clubul Rapid.”

La Internaţionalele de atletism ale României a mai luat aur şi reşiţeanul Cristian Roiban. Sprinterul pregătit de antrenorul Octavian Bârsanu a urcat pe prima treaptă a podiumului la 100 m plat, cu timpul de 10 secunde şi 65 de sutimi. Cristi Roiban are dublă legitimare CSU Reşiţa-CSM Ploieşti.

Cele mai citite

Related Articles