Reșițeanul Narcis Mihăilă face parte din lotul României pentru Campionatele Mondiale de atletism de la Doha

414

România va fi reprezentată de zece sportivi la Campionatele Mondiale de atletism în aer liber de la Doha (Qatar), în perioada 27 septembrie – 6 octombrie, potrivit site-ului Federaţiei Române de Atletism.

Pe lângă cei cinci atleţi români calificaţi la Jocurile Olimpice din 2020, Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Florentina Iuşco-Marincu (săritura în lungime lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Alin Firfirică (aruncarea discului) şi Alina Rotaru (săritura în lungime), la Doha vor evolua şi reșițeanul Narcis Mihăilă (50 km marş), Andrei Gag (aruncarea greutăţii), Andreea Panţuroiu (triplusalt), Alexandru Novac (aruncarea suliţei) şi Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului).

Mărșăluitorul Narcis Mihăilă de la CS Universitatea – CSM Reșița și-a îndeplinit baremul pentru Campionatul Mondial de la Doha în luna mai din acest an, la Cupa Europei din Lituania. Pregătit de antrenorul federal, Octavian Măzăran,  Narcis Mihăilă a avut un rezultat foarte bun și a încheiat cursa de 50 km cu un record personal. S-a clasat pe locul 16 și a îndeplinit baremul pentru Campionatul Mondial de la Doha.

Alina Rotaru, legitimată la CSM Bucureşti, unde este antrenată de Mihai Corucle, are ca obiectiv o clasare în primele opt locuri la Doha.

Alina Rotaru a ocupat locul 5 la Europenele de sală de la Glasgow, din luna martie, a sărit 6,91 m la Hanauerland-Spiele de la Freistett (Germania), rezultat care i-a adus calificarea la Mondiale şi la JO 2020.

sursa foto:Octavian Mazaran