Reşiţeanul Narcis Mihăilă e noul recordman naţional la marş pe 35 km! Performanţa a fost realizată în Cehia

Campionatul European de marş pe echipe din Cehia s-a încheiat foarte bine pentru reşiţenii care au concurat sub tricolor! În proba de 35 km, echipa României a fost formată numai din sportivi ai Reşiţei: au intrat în competiţie Narcis Mihăilă, Marius Cocioran, Remus Rădoi şi Ionuţ Pleşu.

Cel mai rapid dintre ei a fost de această dată Narcis Mihăilă, care a reuşit să stabilească la Podebrady un nou record al României pe această distanţă. Cu 2 ore, 37 minute şi 23 secunde, Narcis a bătut recordul deţinut până acum de colegul său Marius Cocioran (2 ore 38 min). Narcis Mihăilă, despre cursa din Cehia:

“O cursă pot spune reușită pentru mine, având în vedere că acum două luni de zile la Dudince n-am reușit să termin proba din cauza unor probleme de sănătate Dar mulțumesc lui Dumnezeu că astăzi totul a fost în favoarea mea și am reușit să fac un timp bun. Traseul, ca de obicei, super frumos, super fain, cu multă atmosferă; tot timpul când am venit aici am avut parte de zile frumoase, chit că eu în anii trecuți n-am prea avut noroc să fac timpi buni sau să mă clasez mai în față. Acest rezultat, cu record naţional, şterge cumva nereuşitele anterioare de aici. Îmi doream să fac record, m-am pregătit binepregătirea în Portugalia și în continuare la Buziaș și cumva speram la un timp de 2 ore 37 min, numai bine, cu ocazia asta am făcut și un record al României. L-am depășit pe colegul și prietenul Marius Cocioran, de data asta am fost eu mai bun, dar sper să revină și să ne luptăm în continuare: să facem schimb dacă se poate, el să bată din nou recordul, și tot așa, să alternăm aceste performanţe. Acum să vedem ce se întâmplă în continuare cu probele de marş, pentru că au introdus și probele mixte pentru Jocurile Olimpice. Nu știm exact dacă rămâne cea de35 km sau ce va fi. Nu intrăm în vacanţă, pentru urmează ale competiţii. Mai avem Campionatele Naționale pe 18 iunie – și sper din tot sufletul şi la o calificare pentru Campionatul Mondial din Budapesta, ce va avea loc în luna august.”

Şi Marius Cocioran a făcut o cursă foarte bună: el a reuşit cel mai bun timp al său în actualul sezon, 2 ore, 42 minute şi 43 de secunde. Echipa Reşiţei şi a României s-a clasat în final pe locul 7.

De remarcat că în Cehia a căzut şi recordul României la feminin pe 35 km. Ana Rodean, fostă sportivă la CSM Unirea Alba Iulia – CS Universitatea Reşiţa, şi-a depăşit propria performanţă în cadrul competiţiei de la Podebrady. Actualmente, Ana Rodean concurează la nivel de club doar pentru CSM Unirea Alba Iulia.
Sportivii reşiţeni prezenţi la Campionatul European de marş pe echipe au fost însoţiţi în Cehia de antrenorii Octavian Măzăran şi George Ardeleanu.

De același autor

Related Articles