marius-cocioranAtletul Marius Iulian Cocioran, de la CSM-CS Universitatea Reşiţa, va participa în această lună la Campionatul Mondial de la Moscova, în proba de 50 km marş. Singurul reprezentant al Caraş-Severinului la Jocurile Olimpice de la Londra, dar şi la această ediţie a Mondialelor de atletism, va pleca în această seară la Bucureşti, iar de acolo, mâine, la ora 15, va decola spre capitala Rusiei.

Marius Cocioran va participa în proba de 50 km marş, programată în data de 14 august, la ora 7.30, ora României. Reşiţeanul este recordmenul ţării în această probă, cu 3 ore, 57 de minute şi 55 de secunde. „Obiectivul meu la acest concurs este de a-mi îmbunătăţi timpul şi de a obţine un nou record naţional, a spus Marius Cocioran. Sper la o clasare cât mai fruntaşă. Deşi am avut un an destul de greu, cu multe accidentări şi probleme de sănătate, în momentul de faţă mă simt în formă, pregătit şi cred că în ziua concursului voi da tot ce e mai bun din mine pentru a reuşi ceea ce mi-am propus.“

Alături de Marius Cocioran, care în ultimele luni s-a pregătit în staţiunea Buziaş, va fi prezent la Mondiale şi tehnicianul Octavian Măzăran, în calitate de antrenor responsabil cu probele de maraton şi marş.
Campionatul Mondial de atletism pentru seniori se va desfăşura în intervalul 8-18 august şi va reuni în capitala Rusiei cei mai valoroşi atleţi ai lumii.