Reşiţeanul Marius Cocioran, cel mai bun rezultat al său în acest sezon, reuşit la Campionatele Mondiale de atletism

MariusCocioranAtletul Marius Iulian Cocioran, de la CSM-Universitatea Reşiţa, s-a clasat miercuri, 14 august, pe locul 40, în proba de 50 km marş, la Campionatul Mondial de Atletism de la Moscova.

Reşiţeanul a încheiat cursa după patru ore, patru minute şi 23 de secunde, cel mai bun rezultat al său în acest an în proba de 50 km marş. Marius Cocioran este deţinătorul recordului României în proba de 50 km marş, cu trei ore, 57 de minute şi 52 de secunde, performanţă realizată în 2012, la Jocurile Olimpice de la Londra.

Proba de 50 km marş a Campionatelor Mondiale de Atletism de la Moscova a fost câştigată surprinzător de irlandezul Robert Heffernan, cu timpul de trei ore, 37 de minute şi 56 de secunde. Medalia de argint i-a revenit lui Mikhail Ryzhov, din Rusia, cu timpul de trei ore, 38 de minute şi 58 de secunde. Pe treapta a treia a podiumului a urcat australianul Jared Tallent, cu timpul de trei ore, 40 de minute şi trei secunde. La startul probei de 50 km marş s-au aliniat 61 de atleţi.

La Moscova este prezent şi antrenorul reşiţean Octavian Măzăran, responsabil cu probele de marş şi maraton.

Concurând în stilu-i caracteristic, mai exact cu mult curaj, mobilizându-se atunci când este mai mare nevoie, Bianca Perie (cvadruplă campioană mondială de juniori), a obținut o valoroasă calificare în finala de la aruncarea ciocanului, în reuniunea de dimineață. La prima încercare, Bianca a înregistrat 71,32 m, a urmat o aruncare de 69,58 m, pentru ca la ultima prezență în cerc să stabilească cea mai bună performanță personală a sezonului și al zecelea rezultat din preliminarii, sub privirile atente ale Nicoletei Grasu, de această dată, în calitate de antrenor. Că această fază a competiției mondiale a fost încărcată de tensiune, o probează și ratarea nemțoicei Betty Heidler (doar 68,83 m, având un record personal de 79,42 m), medaliată cu bronz la JO de la Londra, vicecampioană a lumii acum doi ani, la Daegu, pornită ca una dintre favoritele la podium.

În calificările de la săritura în lungime, Adrian Vasile a concurat mult sub posibilități (deține un record personal de 8,11 m, stabilit la București, în data de 21 iulie) și cu o încercare care a măsurat doar 7,52 m s-a clasat al 25-lea.

Joi, în prima reuniune vor evolua Mirela Lavric la 800 m și Andreea Ogrăzeanu la 200 m, ambele în seriile probelor lor, pentru ca după-amiază să fie programate și semifinalele de la 200 m feminin.

De același autor

Related Articles